Barça - Osasuna Magna: Amb pas ferm cap a les semifinals (3-1)

Els blaugranes es jugaran el bitllet per a la final de la Copa d'Espanya contra ElPozo Múrcia, després de vèncer l'Osasuna Magna als quarts de final

Primer pas aconseguit. El Barça es classifica per a les semifinals de la Copa d'Espanya després de vèncer per 3-1 l'Osasuna Magna, gràcies als gols de Marcenio, Lozano i Adolfo. Vint-i-quatre hores després del partit de quarts de final, els blaugranes es jugaran el bitllet cap a la final contra ElPozo Múrcia (dissabte 7 de març, 19.00 hores), que ha aconseguit la victòria davant el Llevant per 2-1.

Capgirant el guió inicial. Els blaugranes han sabut reaccionar a la triple acció inicial de l'Osasuna amb fermesa. Tot i rebre un xut al pal abans del mig minut de partit, el Barça ha obert camí en el marcador amb una gran efectivitat de cara a porta. Al cap de cinc minuts de partit, Marcenio ha obert la llauna al Martín Carpena. El dorsal 88 ha finalitzat una combinació amb Ximbinha, que ha aguantat la pilota d'esquena a la porteria i li ha cedit l'esfèrica a l'ala brasiler perquè anotés de primeres des de fora de l'àrea.

Gol històric de Sergio Lozano

Sense temps per assimilar el primer gol, el mateix Marcenio ha recuperat la possessió al mig del camp i Lozano ha anotat el 2-0 amb un brillant xut creuat de primeres amb l'interior, directe a l'escaire dret d'Asier. D'aquesta manera, el Búfal s'ha situat com a segon màxim golejador històric de la competició amb 11 dianes, superant un altre blaugrana: Fernandao. Això sí, encara lluny de Wilde, que és al capdamunt de la classificació amb 21 gols. En el tram final del primer temps, els navarresos han gaudit de millors ocasions, però un estel·lar Juanjo sota els pals ha mantingut el 2-0 al descans.

Una lesió i dos gols en quatre minuts

El capità blaugrana ha protagonitzat la nota desagradable del segon temps. Instants després d'enviar una pilota al pal, Lozano ha patit una lesió muscular tot sol en una acció desafortunada. Les llàgrimes del Búfal  han glaçat els blaugranes, que han rebut un gol del conjunt navarrès, obra d'Araça. Els d'Andreu Plaza, però, s'han refet ràpidament i Adolfo ha situat el 3-1 a la pista malaguenya amb un xut creuat per sota de les cames d'Asier.

Ximbinha s'ha mostrat molt actiu en el vessant ofensiu. El flamant fitxatge d'aquest 2020 ha gaudit de tres grans ocasions consecutives: un xut potentíssim des de fora de l'àrea, una tisora després de controlar amb el pit la pilota enviada per Juanjo i una jugada individual a l'interior de l'àrea. L'Osasuna, que ben d'hora ha fet les cinc faltes en el segon temps, ha vist com Dyego ha pogut ampliar distàncies en el marcador des del doble penal, però la pilota s'ha estavellat a la fusta. Els d'Imanol Arregui han intentat escurçar distàncies en l'electrònic, disputant els darrers minuts amb cinc jugadors de camp, però el 3-1 definitiu ha certificat l'accés cap a les semifinals de la Copa d'Espanya per al conjunt blaugrana.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 3
Osasuna Magna, 1

Barça: Juanjo, Aicardo, Boyis, Dyego, Adolfo -cinc inicial- Dídac, Roger, Daniel, Sergio Lozano, Rivillos, Joselito, Arthur, Marcenio, Ximbinha.

Osasuna Magna: Asier, Araça, Saldise, Martel, Ion -cinc inicial- Mario, Juninho, Martil, Rafa Usín, Llamas, Íñigo, Bynho, Ángel Mari, Oihan.

Gols: 1-0, Marcenio (min 5); 2-0, Sergio Lozano (min 7); 2-1, Araça (min 23); 3-1, Adolfo (min 24).

Àrbitres: Cordero Gallardo i Martínez Flores. Han amonestat amb targeta groga el jugador de l'Osasuna Magna Rafa Usín.