Barça – Burela: Classificats per a la Final Four de la Copa del Rei (3-3, 3-2)

Els d’Andreu Plaza segellen la classificació per a les semifinals de la competició del KO en un duel igualat amb debut i gol de Ximbinha

Una victòria als penals que val una classificació per a la Final Four de la Copa del Rei. El Barça s’ha imposat per 3-3 (3-2) al Burela en un duel amb alternatives entre tots dos conjunts. Els visitants s’han avançat, però els culers s’han situat 3-1. Dues dianes en dos minuts han situat novament l’empat (3-3). La igualtat no s’ha desfet en els 6 minuts de pròrroga i els penals han decidit el vencedor del matx.

Burela s’avança

El duel ha començat amb un gol matiner del conjunt rival. I és que en la primera ocasió clara el Burela ha aprofitat per avançar-se amb un gol de Matamoros (0-1, min 2). El Barça ha reaccionat i en el primer xut de Ximbinha, en els seus primers minuts com a blaugrana, ha estat a punt de situar l’empat. El porter visitant Edu ho ha evitat. Per la seva part, el Burela, jugant amb porter-jugador durant uns minuts, ha pogut situar el 0-2, però Juanjo ho ha evitat amb una magnífica aturada.

Empata Marcenio

El Barça ho ha seguit intentant i els d’Andreu Plaza han tingut una doble ocasió per a Lozano i Daniel, però els culers han topat novament amb el porter Edu, que ha evitat l’empat. La paciència dels barcelonistes ha tingut la seva recompensa al minut 15. Una gran acció de Lozano per la banda esquerra ha iniciat la jugada del gol, amb un bon control de Ximbinha previ al gran gol de Marcenio des de lluny, amb un xut ajustat al pal (1-1, min 15).

A partir del gol els d’Andreu Plaza han buscat la segona diana per capgirar el marcador. Ximbinha i Lozano han gaudit de dues ocasions, però sense èxit.

Capgiren el marcador

Dyego ha estat el protagonista de la primera aproximació perillosa del Barça a la segona meitat en una acció marca de la casa del blaugrana. Però ha arribat el 2-1 del Barça en un xut ras i a baix de Lozano que ha culminat la remuntada culer (2-1, min 30). Els d’Andreu Plaza es troben còmodes damunt del parquet del Palau Blaugrana i en un refús de la defensa visitant Ximbinha s’ha estrenat amb la samarreta culer situant el 3-1 (min 26).

Respon el Burela

El Burela ha tornat a jugar amb el porter-jugador i Xande ha aprofitat un refús al pal de Matamoros per retallar diferències (3-2, min 29). Una pèrdua de pilota blaugrana l’ha aprofitat Matamoros per situar novament l’empat en el marcador (3-3, min 31). Burela ha disputat els darrers moments del temps reglamentari amb porter-jugador, però cap dels dos equips no han pogut desfer l’empat i el duel ha marxat a la pròrroga dividida en dues parts de 3 minuts.

Els penals desfan la igualtat

El Burela ha iniciat la pròrroga amb el porter-jugador però en els primers tres minuts no hi ha hagut cap ocasió destacada. A la segona meitat de la pròrroga Lozano ha tingut l’ocasió més clara quan Andreu Plaza ha tret el porter-jugador. A la tanda de panals Boyis i Lozano han transformat els dos llançaments, però Burela ha fallat el segon llançament. Dyego ho ha aprofitat per marcar i donar l’accés a la Final Four de la Copa del Rei al Barça.

Barça, 3 (3)
Burela, 3 (2)

Barça: Juanjo, Boyis, Joselito, Adolfo i Roger –cinc inicial-, Lozano, Ximbinha, Marcenio, Daniel, Dyego i Rivillos.

Burela: Edu, Álex Diz, Renato, Pixote i Matamoros –cinc inicial-, Joselito, Renato, Lucho, Xande, Luisma i M. Kaluza.

Gols: 0-1, Matamoros (min 2); 1-1, Marcenio (min 15); 2-1, Lozano (min 25); 3-1, Ximbinha (min 26); 3-2, Xande (min 29); 3-3, Matamoros (min 31). Tanda de penals: 0-1 Matamoros; 1-1, Boyis; 2-1, Lozano; 2-2, Pixote; 3-2, Dyego.

Àrbitres: A. Centeno Bono i A. Centeno Bono. Targeta groga al blaugrana Joselito i al visitant Renato.