Barça - O Parrulo: Adolfo sobresurt enmig de la bogeria (6-5)

Un pòquer de gols del de Santa Coloma, així com un doblet de Lozano, sentencien el partit de Lliga al Palau

El Barça obté una victòria molt suada al Palau Blaugrana. L’ha aconseguit després de vèncer l’O Parrulo Ferrol en un partit boig, amb una gran actuació d’Adolfo (pòquer de gols) i un dolç retorn a les pistes de Lozano (ha marcat un doblet). El tretzè triomf a la Lliga, que no s’ha decidit pràcticament fins al final, deixa els d’Andreu Plaza amb 41 punts a la classificació i permet mantenir les sensacions positives, després de les dues victòries consecutives a Saragossa i l'Hospitalet.

Especialment per la dificultat del duel, i per com s’ha guanyat, contra un equip revelació que ha estat difícil d’enderrocar i que no ha abaixat els braços fins al final.

Sense moviments en el primer temps

Poc s’imaginaven els espectadors del Palau que acabarien veient 11 gols després del 0-0 amb què s’ha arribat al descans. I això que el Barça ha pressionat la porteria de Chemi en el primer temps, malgrat que l’O Parrulo ràpidament l’ha obligat a carregar-se de faltes (5-1, min 10), però la insistència no ha tingut premi inicialment. Els pals de Joselito i Adolfo en el tram final de la primera part (min 19) han estat les ocasions més clares, tot i que Arthur, Boyis, Daniel, Dyego o Lozano també han tocat el gol diverses vegades.

Adolfo connecta el Barça...

Així, no ha estat fins després del pas pels vestidors quan el marcador s’ha començat a moure. I ha estat l’O Parrulo l’equip que ha fet el primer gol de la nit, en una jugada d’Hélder (0-1, min 21). Acció que sí que ha trastocat una mica els plans, però que no ha canviat la tònica d’un enfrontament en què el joc ofensiu ha continuat sent del Barça. Com a mínim, en els minuts posteriors al 0-1.

I és que, malgrat que el gol s’ha resistit, i fins i tot Chemi ha aturat un penal a Sergio Lozano (min 23), la balança s’ha acabat decantant del cantó blaugrana pel propi pes de les ocasions. El gran protagonista ha estat un Adolfo contundent.

Primer, ha posat l’empat amb un gol des de l’interior de l’àrea que s’ha colat per l’escaire (1-1, min 25), mentre que instants després ha transformat una centrada de Sergio Lozano després d’una recuperació de Boyis (2-1, min 26). Lozano, que ha tornat a jugar després d’un mes fora dels terrenys de joc per una lesió, ha ampliat distàncies quan, amb el porter-jugador rival, ha robat l’esfèrica i ha marcat a porteria buida (3-1, min 28). Però ha estat de nou el de Santa Coloma el que ha tornat a veure porteria, després d'haver finalitzat una triangulació blaugrana (4-1, min 30).

... i torna a aparèixer en el moment just

Però, quan el partit es posava de cara, en cinc minuts tot ha tornat a començar, després de dos gols més de Rumbo (4-2, min 31; 4-3, min 34) i d’una diana en pròpia porteria de Boyis (4-4, min 36). Resultat dur per al Barça, que, a més, ha vist com Chemi ho aturava tot. O pràcticament tot, perquè res no ha pogut fer en una jugada ràpida que ha acabat, novament, un Adolfo imperial, aquest cop amb una rematada d’esperó a menys de 2 minuts per al final (5-4, min 38).

Encara hi ha hagut temps perquè Lozano, a 33 segons per al final, fes el sisè per al Barça a porta buida (min 40).  Un 6-4 que ha estat important, perquè ha deixat en res l’últim i definitiu gol d’Ivan Rumbo (6-5), amb el qual s’ha arribat al final d’un partit boig que permet al Barça sumar tres punts importants a la Lliga.

LA FITXA

Barça, 6

O Parrulo Ferrol, 5

Barça: Juanjo, Aicardo, Boyis, Dyego, Adolfo –cinc inicial– Daniel, Marcenio, Arthur, Roger, Sergio Lozano i Joselito.

O Parrulo: Chemi, Hélder, Adri, Miguel, Iván Rumbo –cinc inicial– Saura, Manuba Takita, Kaoru Morioka, Kevin Chis i Miguel Caeiro.

Gols: 0-1, Hélder (min 21); 1-1, Adolfo (min 25); 2-1, Adolfo (min 26); 3-1, Lozano (min 28); 4-1, Adolfo (min 30); 4-2, Ivan Rumbo (min 31); 4-3, Ivan Rumbo (min 34); 4-4, Boyis, en pròpia porteria (min 36); 5-4, Adolfo (min 39); 6-4, Lozano (min 40); 6-5, Ivan Rumbo (min 40).

Àrbitres: Miñano Martínez, Ropero Lara. Groga al local Dyego i al visitant Miguel.

Assistència: 2.937 espectadors al Palau Blaugrana.