Fútbol Emotion Saragossa –Barça: S’imposen en un festival golejador (6-7)

Els d’Andreu Plaza firmen un gran inici de partit, però veuen com els locals els posen contra les cordes en els darrers minuts

Tres punts en una pluja de gols (6-7). Fins a 13 gols s’han viscut en un duel en què el Barça ha començat molt bé, situant-se 0-3 i 1-5 al descans, però a la segona meitat el Saragossa ha sabut aprofitar les seves ocasions i deixar un final obert. L’efectivitat culer ha donat el primer triomf del 2020.

Omnipresent Dyego

El duel no podria començar millor per als interessos culers. I és que en el minut 2 de joc Dyego ha completat una gran jugada individual per situar el 0-1. Pocs segons després el mateix jugador blaugrana ha estat l’encarregat de fer una assistència a Aicardo amb una passada vertical (0-2). Els d’Andreu Plaza no han afluixat el ritme i han aconseguit el tercer, obra de Marcenio, en una recuperació defensiva dels barcelonistes. El jugador culer ha retallat el seu defensor i ha enviat a la perfecció la pilota al fons de la porteria.

Reacció local

El Saragossa, però, ha reaccionat i ha controlat els següents minuts amb tres ocasions de perill clar. En una els locals han sabut aprofitar un refús de Dídac per retallar diferències (1-3, min 9). El Barça ha sabut aturar la reacció del Saragossa i ha tornat a aparèixer Dyego, amb una nova diana que suposava l’1-4 en el minut 13 de joc.

En els darrers instants de la primera meitat els locals podrien haver situat el 2-4, però han topat amb una gran aturada de Dídac. El Barça ha aprofitat la superioritat numèrica després de les dues targetes grogues de Tejel en pocs segons. I és que Daniel ha situat l'1-5.

Saragossa retalla diferències

La primera ocasió de perill ha estat per als locals: un xut de falta de Retamar que ha desviat Dídac per evitar el gol del Saragossa. Tres minuts després, però, els locals han situat el 2-5 mitjançant Tabuenca (min 25). Dídac ha firmat una aturada increïble davant Javi Alonso. Una acció en la qual el porter culer ha evitat el gol a contrapeu. Dyego hauria pogut marcar el seu hat-trick particular en un mà a mà amb el porter local després d’una ruleta, però Iván Bernad ha evitat la diana.

Pluja de gols

Els darrers set minuts de joc han estat marcats per l’intercanvi de gols entre els dos conjunts. I és que el Barça ha aprofitat el porter-jugador del Saragossa per situar el 2-6, mitjançant una acció afortunada de Rivillos (min 34).

A partir d’aquí el Barça ha vist com el Saragossa marcava tres gols en tan sols tres minuts, obra de Javi Alonso, Adolfo en pròpia porteria i Esteban, aquest darrer a tres minuts per al final. La sentència ha arribat amb un gol d’Adolfo a menys de dos minuts per a la conclusió del matx (5-7, min 39). El local Retamar, de falta, ha situat el definitiu 6-7 que permet al Barça sumar el primer triomf del 2020.

Saragossa, 6
Barça, 7

Saragossa: Iván Bernad, Ortego, Retamar, Esteban i Richi –cinc inicial–, Alonso, Tejel, Villanueva, Hugo i Tabuenca.

Barça: Dídac, Marcenio, Aicardo, Dyego i Daniel –cinc inicial–, Boyis, Arthur, Adolfo, Rivillos  i Roger.

Gols: 0-1, Dyego (min 2); 0-2, Aicardo (min 2); 0-3, Marcenio (min 4); 1-3, Esteban (min 9); 1-4, Dyego (min 13); 1-5, Daniel (min 20); 2-5 Tabuenca (min 25); 2-6, Rivillos (min 34); 3-6, Javi Alonso (min 34); 4-6, Adolfo, pp (min 36); 5-6, Esteban (min 37); 5-7, Adolfo (min 39); 6-7, Retamar (min 40).

Àrbitres: Felipe Madorrán i Urdánoz Apezteguía. Han amonestat amb targeta groga els locals Víctor Tejel –dues targetes grogues– i Adri Ortego i els blaugranes Boyis i Daniel.