Barça – Minsk: Golejada treballada per tancar l’Elite Round (6-1)

Barça – Minsk: Golejada treballada per tancar l’Elite Round (6-1)

Els d’Andreu Plaza han gestionat el coixí inicial davant el setge dels amfitrions, en un partit en què Lozano s’ha convertit en el màxim golejador històric blaugrana

El Barça ha hagut de suar de valent per embutxacar-se el ple de victòries en l'Elite Round disputada a Minsk. Malgrat que el 6-1 final pot enganyar, els d’Andreu Plaza s’han hagut d’implicar a fons en l’aspecte defensiu davant les escomeses locals. Amb la classificació per a la Final Four ja segellada per  tercera edició consecutiva, l’excel·lent arrencada blaugrana ha donat un coixí que els amfitrions han intentat reduir amb totes les seves forces. El Barça ha posat el punt final a la insistència bielorussa en els darrers minuts, quan els locals havien recorregut al porter-jugador. Andreu Plaza ha reservat Ferrao, Adolfo i Daniel, que tenien una targeta groga i corrien el risc de perdre’s la Final Four.

El Barça ha començat el partit amb la comoditat i la tranquil·litat de saber que ja tenia la classificació per a la Final Four a la butxaca. Sense complexos, els culers han obert el marcador de seguida, quan Aicardo s’ha desfet d’un contrincant i ha afusellat Zmyslya per dalt. Poc després, la insistència ha estat a punt de tenir premi de nou, però el xut de Lozano ha topat amb la fusta. Juanjo –que ha completat un primer temps sensacional– ha estat molt atent sota els pals en un u contra u, originant un contraatac que ha culminat des de terra Rivillos. Els d’Andreu Plaza han anat per feina per mirar de liquidar el partit abans del descans. Roger ha segellat el tercer gol blaugrana després d’un servei ràpid, que l’ha deixat en posició franca davant el porter bielorús. Després de l’arrencada fulgurant, el Barça ha anat gestionant l’avantatge, malgrat que els amfitrions han anat guanyant protagonisme i que han obligant Juanjo a lluir-se en diverses ocasions. Finalment, fregant el descans, els locals han aconseguit acostar-se en l’electrònic, amb un bon gol de Pessoa dos Santos a la mitja volta.

Resposta al setge

Els amfitrions han sortit endollats dels vestidors, i han seguit insistint per retallar distàncies. Una gran volea dels bielorussos ha sortit escopida pel pal. Amb més incomoditat en atac, l’efectivitat de la defensa dels d’Andreu Plaza durant els primers compassos del segon temps ha estat clau per mantenir el marge, amb un atent Dídac sota els pals. Enmig del setge de l’Stalitsa Minsk, el Barça ha pogut trenar un bon contraatac que ha culminat Rivillos, amb un xut potent i ras, que ha permès als culers agafar aire i deixar el partit pràcticament tancat. Ja amb els locals abocats en atac i amb el porter- jugador, de nou Rivillos ha aprofitat un rebuig per marcar el cinquè des de camp propi a porteria buida, i signar així el seu particular hat-trick. El mateix guió ha seguit el capità Sergio Lozano, que, instants abans del final, ha segellat el triomf culer des de la distància. Amb aquesta diana, el dorsal 9 s’ha convertit en el màxim golejador històric del Barça amb 248 gols, superant els 247 que té Wilde.

Amb aquesta victòria, els d’Andreu Plaza marxen de Bielorússia amb la classificació per a la Final Four (del 23 al 26 d’abril) sota el braç i amb unes xifres excel·lents. El Barça ha derrotat l’Sparta de Praga, el Kherson i l’Stalitsa Minsk, amb un total de 12 gols a favor i només quatre en contra. El proper partit dels culers, el proper dimarts a les 21.15 h, per reprendre la Lliga davant l’Osasuna Magna.

LA FITXA

Barça, 6
Stalitsa Minsk, 1

Barça: Juanjo, Aicardo, Roger, Arthur, Marcenio –cinc inicial. Didac Plana, Povill, Dyego, Lozano, Mario Rivillos, Joselito.
Stalitsa Minsk: Zmyslya, Gibadullin, Chibisov, Gorbenko, Zhigalko –cinc inicial. Polyakov, Pessoa Dos Santos, Rogovik, Mykhailo Grytsyna, Mykola Grytsyna, Korolyshyn. 
Gols: 1-0, Aicardo (min 2); 2-0, Rivillos (min 9); 3-0, Roger (min 10); 3-1, Pessoa dos Santos (min 19); 4-1, Rivillos (min 33); 5-1, Rivillos (min 36); 6-1, Lozano (min 39).
Àrbitres: Angelo Galante, Balázs Farkas i Gábor Kovács.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut