Barça Lassa – Palma Futsal: Un punt que val or (2-2; 3-2)

Els de Plaza superen el conjunt balear en un matx molt igualat decidit en el darrer penal de la tanda

El Barça Lassa ha superat el Palma Futsal en la tanda de penals en el primer partit de les semifinals del play-off de l'LNFS. Juanjo ha aturat el darrer penal balear de la tanda a Taffy i Dyego ha executat el tercer i últim penal per assegurar el triomf culer. Abans però, el matx ha acabat en taules en un duel de poder a poder, en el qual Ferrao i Marcenio han anotat els gols culers, mentre que Mati Rosa i Taffy ho han fet per al conjunt d’Antonio Vadillo. El duel ha estat marcat per la bona actuació de Barrón i Juanjo, que han mantingut la igualtat fins al darrer moment, tanda de penals inclosa.

I és que els d'Andreu Plaza han sortit molt endollats, i en el primer minut s'han avançat. Ferrao ha inaugurat el marcador amb el seu 50è gol del curs, després d'una assistència de Marcenio de cullera (1-0). Però en el cinc, Mati Rosa ha empatat el duel amb un fort xut a l'escaire (1-1).

Barrón frena el Barça Lassa

Ferrao, en una acció de pissarra, ha pogut fer el 2-1, però s’ha tornat a topar amb la inspiració del porter balear, el millor visitant del primer temps. Un Barrón que ha vist, però, com el pivot de Chapecó, en una acció de pivot clàssica, ha enviat una pilota al travesser en el minut 14. I a 1:37 per arribar al descans, el Palma Futsal ha marcat el segon. Taffy ha aprofitat un malentès defensiu per marcar a porta buida. Buscant el factor sorpresa en la segona meitat, Plaza ha fet entrar Léo Santana en el minut 27, i el ‘5’ blaugrana ha estat a punt de marcar en la seva primera intervenció.

Màgia brasilera per empatar

Amb el pas dels minuts, els blaugrana han fet retrocedir el conjunt d’Antonio Vadillo fins a posicions defensives buscant l’empat. Un gol que ha arribat en una paret espectacular entre Marcenio i Esquerdinha, que li ha cedit la diana al ’88’ amb un espectacular toc d’esperó dins l’àrea.

Amb la igualada, el Palau Blaugrana s’ha encès i Aicardo ha estat a punt de fer el 3-2 segons després, però Barrón ho ha evitat amb un peu miraculós. Un porter que ha tornat a intervenir poc després per desviar una canonada del capità Sergio Lozano al pal. Els darrers minuts del temps regular han estat marcats per la igualtat, amb un Barça Lassa que, tot i les múltiples ocasions, no ha pogut anotar el gol del triomf abans del minut 40.

Juanjo i Dyego signen la victòria als penals

En la primera meitat del temps extra, Juanjo ha estat clau per mantenir el resultat a l’aturar dues ocasions a Hamza i Paradynski. I a 6.6 segons per al final del primer temps extra, Taffy ha fet caure Marcenio i ha comès la sisena falta del Palma Futsal. Però Barrón ha aturat, amb la cara, el doble penal picat per Ferrao. En la segona meitat del temps extra, tot i l’aparició del porter jugador, no s’ha mogut l’electrònic, enviant el partit a la loteria dels penals.

I aquí Juanjo s’ha fet gran per aturar el tercer penal del Palma Futsal a Bruno Taffy. Amb l’avantatge, el segon capità blaugrana Dyego ha assumit la responsabilitat i ha transformat el penal decisiu. Abans, tant Nunes com Paradynski per al conjunt visitant i Ferrao i Sergio Lozano per al Barça Lassa havien trobat la xarxa.

Així doncs, victòria vital per al conjunt barcelonista, que viatjarà a Son Moix divendres que ve (21.15 h, Esport3 i LaLigaSportsTV) per buscar una doble classificació: per a la final i per a la UEFA Futsal Champions League.

Fitxa del partit

FCB, 2 (3)
Palma, 2 (2)

Barça Lassa: Juanjo, Aicardo, Dyego, Ferrao, Marcenio -cinc inicial- Léo Santana, Adolfo, Lozano, Joselito, Arthur, Esquerdinha.

Palma Futsal: Barrón, Joao, Taffy, Tomaz, Paradynski -cinc inicial- Hamza, Catela, Eloy Rojas, Nunes.

Gols: 1-0 Ferrao (min 1), 1-1 Mati Rosa (min 5), 1-2 Taffy (min 19), 2-2 Marcenio (min 30).

Penals: 0-1 Nunes (gol), 1-1 Ferrao (gol), 1-2 Paradynski (gol), 2-2 Sergio Lozano (gol), 2-2 Taffy (atura Juanjo) i 3-2 Dyego (gol).

Àrbitres: Bustos Caparrós i Ramos Marín. Han amonestat Ferrao (min 10), Paradynski (min 12), Sergio Lozano (min 40), Taffy (min 43) i Marcenio (min 45).

Incidències: 3.394 espectadors al Palau Blaugrana.