Barça Lassa – Llevant UD FS: Autoritat de líder (5-1)

Els de Plaza no fallen al Palau i tot es decidirà en el tercer partit, aquest diumenge a les 20.30 hores

El Barça Lassa ha forçat el duel a vida o mort dels quarts de final del play-off de l'LNFS, després de superar amb claredat el Llevant (5-1) en el segon partit de l’eliminatòria. Amb gols de Dyego, Javi Sena (PP), Esquerdinha, Adolfo i Aicardo els de Plaza no han donat opció a un rival que s’ha trobat la millor versió del conjunt culer i només ha pogut fer un gol, obra de Jorge Santos, en el minut 35. L’equip ha comptat amb el suport d’un Palau encès per animar els jugadors, que han ofert una actuació molt sòlida. Amb la victòria, el Barça Lassa i el Llevant es jugaran la classificació per a les semifinals aquest diumenge, a les 20.30, en el mateix escenari.

S’ha notat des d’abans de l’inici del matx que era una gran ocasió, i ni l’equip ni l’afició han fallat. Els jugadors de Plaza han sortit molt endollats al duel, conscients que era un duel cabdal. I, en el minut cinc, després d’un parell d’ocasions molt clares de Ferrao i Canabarro, Dyego ha inaugurat el marcador amb un fort xut (1-0).

El gol ha permès al Barça Lassa prendre la iniciativa i desplegar una pressió sufocant que ha superat el conjunt valencià. I fruit d’aquest treball ha arribat el 2-0 en el minut 8, quan Javi Sena ha desviat a la seva pròpia porteria un servei de cantonada de Joselito. I en el minut 15, Esquerdinha ha foradat la xarxa llevantina en una acció desviada per Canabarro (3-0). El joc, les ocasions i les ganes eren culers i l’electrònic ha estat fidel al que s’ha vist al parquet.

Els granota han intentat sorprendre amb el porter jugador els de Plaza als instants finals del primer temps, però sense crear gaire perill. I la segona meitat ha començat amb ensurt, amb un cacau del ‘87’ del Llevant UD al pal. Tot i això, el conjunt blaugrana s’ha mostrat ferm sobre la pista, controlant les accions ofensives rivals sense patir en excés per mantenir-se per davant en el marcador.

Per això, David Madrid ha optat per repetir la fórmula del porter jugador a deu minuts per al final del duel. I, aquest cop, ha estat el Barça Lassa el que ha trobat el gol, amb un xut llunyà d’Adolfo sense porter per fer el quart de la nit. Cecilio, en el minut 35, ha reduït distàncies amb un xut llunyà.

El gol ha animat l'equip valencià, però l'efecte Palau ha desactivat l'intent de remuntada visitant durant el joc de cinc desplegat al tram final del partit. Una situació de partit que, de nou, ha aprofitat l'equip culer per anotar, a través d'Aicardo, en els darrers segons del matx per arrodonir la golejada. Així doncs, l'eliminatòria arriba al tercer partit, un matx a tot o res que es disputarà aquest diumenge a les 20.30 hores també al Palau Blaugrana.

Fitxa del partit

FCB, 5
Llevant, 1

Barça Lassa: Dídac, Aicardo, Dyego, Ferrao i Marcenio -cinc inicial- Léo Santana, Adolfo, Lozano, Joselito, Arthur, Esquerdinha.

Llevant: Raúl, Javi Rodríguez, Gallo, Pedro Toro, Canabarro -cinc inicial- Rick, Cecilio, Márquez, Javi Alonso, Sena, Jorge Santos, Cayetano.

Gols: 1-0 Dyego (min 5), 2-0 Javi Sena PP (min 8), 3-0 Esquerdinha (min 15), 4-0 Adolfo (min 33), 4-1 Jorge Santos (min 35), 5-1 Aicardo (min 40).

Àrbitres: Moreno Reina i Peña Gómez. Han amonestat Lozano en el minut 20 i Cecilio en el minut 36.

Incidències: 3.871 espectadors al Palau Blaugrana.