Cauen a la pròrroga en el primer assalt (5-3)

Els d'Andreu Plaza no poden sumar la victòria en el primer partit de quarts del play-off de Lliga

Superioritat sense fortuna de cara a gol. El Barça Lassa no ha pogut començar el play-off de Lliga amb un triomf. Els d’Andreu Plaza s’han vist superats per l’efectivitat del Llevant (5-3), en un duel en què els blaugranes han tingut el domini i les millors ocasions de gol, tot i anar per darrere en el marcador bona part del matx. Els blaugranes han capgirat el matx en el darrer minut, però un gol local en els darrers segons ha forçat la pròrroga. En el temps extra el conjunt local ha sabut aprofitar les seves ocasions per endur-se el primer enfrontament en l'eliminatòria de quarts de final.

Primers compassos del matx amb el Barça Lassa protagonitzant les arribades de perill, especialment a través de les botes de Ferrao. Tot i això, la primera ocasió ha estat per al Llevant, amb un cara a cara entre Maxi i Dídac que el jugador local ha rematat desviat. Ferrao responia a les arribades del Llevant en un intercanvi d’ocasions entre els dos equips, si bé el Barça Lassa generava més perill.

S’avança el Llevant

Dyego, Esquerdinha i Joselito també han buscat activament la diana inicial culer, però sense fortuna. El porter Raúl i la manca de precisió en els darrers metres han evitat que els blaugranes s'avancessin en els primers minuts. Una bona individualitat del jugador local Cecilio ha servit al Llevant per avançar-se en el marcador, superant Dídac sota els pals en el minut 15.

Un xut sec i ras de Léo Santana ha estat la resposta del Barça Lassa, però novament Raúl ha desviat sota els pals. El Llevant podria haver situat el 2-0 des del punt de penal, però Dídac ha aturat a la perfecció la pena màxima que ha xutat Canabarro en els darrers segons de la primera meitat.

Ocasions culers sense gol

El Barça Lassa ha protagonitzat l’inici de la segona meitat, amb dos xuts al pal en pocs segons, el primer de Joselito i el segon de Ferrao. El Barça buscava la remuntada i ha trobat l’empat en el minut 28. Una gran sortida de la pressió dels blaugranes ha permès al Barça Lassa rematar la jugada amb una gran diana de Léo Santana des de l’esquerra de l’atac. El Llevant, però, ha reaccionat amb una diana pocs segons després. Un nou gol de Cecilio que ha situat el 2-1 en un minut. El Barça Lassa ha seguit buscant el gol i els d’Andreu Plaza no han afluixat fins al darrer moment.

Quan restava 3:55 per al final del matx, Andreu Plaza ha fet entrar Marcenio com a porter-jugador i, després de les ocasions de Ferrao i Joselito, el Barça Lassa ha trobat un gol merescut a les botes de Joselito. Pocs segons després Ferrao ha capgirat el resultat amb una nova diana (2-3) en el darrer minut del temps reglamentari. El Llevant, però, encara ha tingut temps d'empatar novament el matx amb un gol davant de Dídac (3-3).

S'escapa el triomf a la pròrroga

La primera meitat de la pròrroga ha començat amb el Llevant jugant amb el porter-jugador i sense gaires ocasions destacades per a cap dels dos conjunts. La segona part del temps extra s'ha iniciat amb un xut al pal d'Esquerdinha i, posteriorment, el Llevant s'ha tornat a avançar amb una diana de penal de Pedro Toro (4-3, min 44). El Barça Lassa ha jugat amb Marcenio de porter-jugador, però el Llevant ha aprofitat per sentenciar el matx amb una diana de camp a camp, obra de Cecilio (5-3). El divendres 17 de maig l'eliminatòria viatjarà al Palau Blaugrana (21.15 hores) amb el segon partit.

Llevant, 5
Barça Lassa, 3

Llevant: Raúl Jimenez, Maxi Rescia, Gallo, Rodrigo Canabarro i Pedro Toro –cinc inicial–, Javi Rodríguez, Javi Sena, Javi Alonso, Jorge Santos, Cecilio Morales i Rick.

Barça Lassa: Dídac, Aicardo, Dyego, Marcenio i Ferrao –cinc inicial–, Léo Santana, Boyis, Adolfo, Sergio Lozano, Joselito, Arthur i Esquerdinha.

Gols: 1-0, Cecilio (min 15); 1-1, Léo Santana (min 28); 2-1, Marcenio pp (min 28); 2-2, Joselito (min 39); 2-3, Ferrao (min 39); 3-3, Cecilio (min 40); 4-3, Pedro Toro (min 44); 5-3, Cecilio (min 46).

Àribtres: Alonso Montesinos, Santander Flamarique. Groga a Gallo, Cecilio i Jorge Santos (Llevant) i Marcenio i Roger (Barça Lassa).