Barça – Kairat: S’escapa la final (2-5)

Els amfitrions derroten els blaugrana, que s’han topat fins a tres vegades amb el pal contra un rival que ha acabat sent més efectiu.

No ha pogut ser i el Barça Lassa ha caigut a les semifinals de la UEFA Futsal Champions League. L’equip d’Andreu Plaza ha perdut contra el Kairat Almati, l’amfitrió, i no podrà lluitar diumenge per aixecar el títol de la Champions. Els gols de Tayebi, Taynan, John Lennon, Edson i Douglas Junior, tots cinc a la represa, han fet esvair el somni europeu del Barça, que ho ha intentat però que no ha tingut la fortuna de cara a porteria. Cinc gols en l’últim minut i mig -tres del Kairat i dos del Barça- han acabat per posar el 2-5 amb el qual s’ha tancat el marcador.

El Kairat sobreviu

La primera part ha estat la clau de la semifinal. Perquè l’equip kazakh ha sabut sobreviure al primer temps per imposar-se en el segon. I és que l’inici dels d’Andreu Plaza ha estat millor, amb una proposta més ofensiva i més i millors ocasions. De fet, han arribat a topar-se dues vegades de manera consecutiva amb el pal, en accions d’Esquerdinha i Boyis (min 11). Però també les ha tingut Sergio Lozano, quan ha rematat fora per poc després d’una excel·lent recuperació de Joselito (min 7), el mateix Esquerdinha, amb un xut després d’un refús del porter que ha posat en molts problemes Higuita, o Roger, que ha estat a punt de culminar un contraatac (min 14).

Però el Kairat, que només ha portat perill en recuperacions, xuts llunyans i en alguna acció amb atac de cinc, ha pogut mantenir la porteria a zero per colpejar en el segon temps.

Un cop dur

Dues potents rematades creuades, i dos gols que han fer molt mal. La mala fortuna ha jugat una mala passada al Barça en l’inici de la represa i Tayebi, que ha interceptat una passada, ha avançat el Kairat amb un xut creat i potent que Juanjo no ha pogut aturar (0-1, min 22). Tot i que el Barça ha contestat bé, amb ocasions d’Aicardo, Esquerdinha i Lozano, Taynan ha fet més gran la diferència després d’aprofitar una passada en llarg d’Higuita (0-2, min 27).

Resultat que ho ha posat molt difícil i que ha tocat la moral del Barça perquè, malgrat que els catalans ho han intentat tot, el Kairat ha deixat molt pocs espais en defensa. Dyego, això sí, s’ha topat amb el pal (min 32), abans de sortir com a porter-jugador a set minuts del final, per sumar-ne el tercer per al Barça.

Cinc gols en l’últim minut

L’expulsió de Joselito per doble groga a tres minuts del final, però, ho ha posat encara més complicat. Però s’ha empitjorat quan, amb inferioritat numèrica, John Lennon ha fet el tercer (0-3, min 38). Recuperat l’efectiu, el partit ha embogit per part dels dos conjunts. Lozano ha fet l’1-3 (min 39), mentre que Edson ha fet pujar el quart després que el control de Dyego s’escapés i la pilota acabés al fons de la xarxa (1-4, min 39). Instants després, el mateix Dyego ha finalitzat una gran jugada individual per fer el 2-4 (min 39), però, finalment, ha estat Douglas Junior el qui ha tancat el marcador amb un xut a porteria buida (min 40).

Un resultat que impedeix el Barça aconseguir la seva tercera corona europea en una Final Four que diumenge viurà la final entre l’Sporting i el Kairat. Inter i Barça es jugaran el tercer i el quart lloc abans, a les 13.30 hores de Barcelona (17.30 hores d’Almati).

LA FITXA

Barça Lassa, 2

Kairat Almati, 5

Barça: Juanjo, Aicardo, Dyego, Adolfo, Esquerdinha –cinc inicial– Léo Santana, Boyis, Sergio Lozano, Joselito, Arthur, Roger.

Kairat: Higuita, Gomes Dos Santos, Rangel, John Lennon, Taynan –cinc inicial– Favero, Tayebi, Nurgozhin, Orazov, Nurgozhin, Douglas Junior, Tursagulov.

Gols: 0-1, Tayebi (min 22). 0-2, Taynan (min 27). 0-3, John Lennon (min 38). 1-3, Lozano (min 39). 1-4, Edson Gomes Dos Santos (min 39). 2-4, Dyego (min 39). 2-5, Douglas Junior (min 40).

Àrbitres: Alessandro Malfer, Angelo Galante. Groga a Taynan (Kairat). A més ha expulsat Joselito (Barça), per doble groga.

Incidències: 12.090 espectadors a l’Almaty Arena.