Osasuna Magna – Barça Lassa: Cauen en l’intercanvi de cops (3-2)

El conjunt local ha remuntat el gol inicial dels de Plaza en una segona part frenètica

El Barça Lassa ha caigut per 3-2 al Pavelló Anaitasuna contra l’Osasuna Magna en la jornada 29 de la fase regular de l’LNFS. Els gols de Saldise, E. Martel i Rafa Usín han superat les dianes culers de Binho en pròpia porta i de Dyego. El duel ha estat marcat pel continu intercanvi d’ocasions i la bona actuació dels dos porters, però el conjunt local ha acabat enduent-se els tres punts.

Tot i això, el Barça Lassa s’ha avançat als 31 segons de partit, quan Binho ha desviat cap a la seva pròpia porteria una assistència de Joselito a Esquerdinha. L’Osasuna Magna, esperonat pel públic local, ha intentat empatar ràpidament, però s’ha trobat amb un Dídac imperial, que ha anul·lat tots els xuts navarresos. Els de Plaza, a través d’un balanç defensiu perfecte, resistien totes les accions ofensives locals i responien, principalment, a través d’accions ofensives de Dyego.

El porter del Maresme ha continuat la seva bon actuació en els últims minuts del primer temps, aturant tots els intents d’empat per part de Rafa Usín, Binho o E. Martel. Les intervencions del ‘21’ han seguit en el primer tram del segon temps, al frenar un u contra u decisiu a Bynho.

El Xota remunta durant la bogeria

Però els de Plaza han patit els atacs dels d’Imanol Arregui durant la segona meitat i, en el minut 27, Dani Saldise ha empatat el duel després d’una assistència de Llamas. I tot seguit, Eric Martel ha remuntat amb un xut impossible d’aturar per a Dídac. La tempesta navarresa no ha escampat i, en el minut 29, Rafa Usín ha batut el porter culer després de tirar una paret amb Juninho. Una diana que ha contestat Dyego en l’acció posterior, amb un xut desviat per Léo Santana.

El ràpid gol ha tornat a animar l’ofensiva blaugrana, i l’equip ha fet un pas endavant per igualar el matx, però topant una i altra vegada amb les intervencions d’Asier. Esquerdinha ha estat a punt d’empatar al minut 33 després d’una acció de pissarra, però ha estavellat la pilota al pal.

A buscar l’empat, però sense fortuna

I a falta de cinc minuts per al final, Andreu Plaza ha posat Dyego com a porter jugador. I Esquerdinha, en dues ocasions, i Ferrão han fregat la igualada, però s’han trobat amb un Asier molt inspirat en els últims minuts, que ha evitat l’empat barcelonista. Així doncs, la lluita per la primera plaça de la taula es decidirà en l’última jornada.

Fitxa del partit

Xota, 3
FCB, 2

Osasuna Magna: Asier, Bynho, Araça, Dani Saldise i Rafa Usín –cinc inicial– R.Martil, Juninho, E. Martel, Llamas, Álex Diz, Adri Ortego.

Barça Lassa: Dídac, Boyis, Dyego, Joselito i Esquerdinha –cinc inicial- Aicardo, Léo Santana, Sergio Lozano, Ferrao, Arthur, Marcenio.

Gols: 0-1 Bynho P.P (min. 1), 1-1 Dani Saldise (min. 27), 2-1 E.Martel (min. 28), 3-1 Rafa Usín (min. 29), 3-2 Dyego (min. 29).

Àrbitres: Rodrigo Miguel i Sánchez Molina. Han amonestat Rafa Usín (min 19), Dani Saldise (min. 32) i Alex Diz (min. 33)

Incidències: 2550 espectadors al Pavelló Anaitasuna. FOTO DE PORTADA: Toño de la Parra.