Xavi Closas: “És un gran triomf col·lectiu de tota la base”

Xavi Closas: “És un gran triomf col·lectiu de tota la base”

El tècnic del conjunt campió del Mundial sub-21 creu que “s’estan recollint els fruits de la bona feina que fa molts anys que s’està fent als equips formatius del Barça”

L’entrenador del Barça B, Xavi Closas, no amaga la satisfacció que sent després d’haver aconseguit guanyar, per primera vegada, el Mundial sub-21 amb una exhibició de joc en les semifinals contra Corinthians i la final contra Joinville. El tècnic passa balanç del torneig i de la temporada en declaracions als mitjans del Club.

“El títol té molt de valor, sobretot perquè hem jugat contra tots els equips brasilers a casa seva i els hem guanyat. I guanyar sis partits seguits en sis dies tampoc és gens fàcil. Però el més important és que com a Club podem exposar al món que la nostra base pot competir amb qualsevol i és de les millors del món. I això és resultat de la bona feina que fa molts anys que s’està fent a la base i de mica en mica en recollim els fruits”, explica Xavi Closas.

Exercici de maduresa

“L’equip ha exhibit un nivell molt alt, sobretot a nivell competitiu i de maduresa, i això és molt complicat a la seva edat. Em refereixo a saber patir en els moments més complicats i a saber llegir els partits i actuar en conseqüència”, diu el tècnic del filial.

La clau del triomf

“La final contra Joinville va ser increïble perquè ens vam enfrontar a un gran rival i també a tota l’afició que estava de part seva i omplia el pavelló. Per això vam insistir molt en focalitzar-nos en les coses que sabem fer i ens aïlléssim d’aquest entorn que pintava complicat. Sobretot dels factors ambiental i arbitral. I la veritat és que ho vam gestionar molt bé. Vam jugar, probablement, els 20 primers minuts millors del campionat i d’aquí el 3-0 al descans, que fins i tot quedava curt. Després ells van atacar molt a la segona part i vam saber patir”, destaca Xavi Closas.

Descàrrega d’adrenalina

“Han estat dies molt intensos, d’una convivència molt estreta, de molta feina d’scouting, de molt desgast a la pista, de pensar només en futbol sala, amb poc temps de recuperació entre partit i partit, però ha valgut molt la pena i tota la tensió acumulada l’hem deixat anar a la celebració. Ha estat una gran descàrrega d’adrenalina! Sobretot perquè per a un equip com nosaltres és molt difícil guanyar títols, i és una satisfacció molt gran haver pogut aconseguir aquest èxit perquè és una recompensa a tota la feina de la base, a tots els tècnics que han treballat amb aquests jugadors i, en definitiva, és un gran triomf col·lectiu”, posa en valor el tècnic.

Una temporada rodona

“Globalment només podem estar contents perquè s’han assolit tots els objectius, i amb nota alta. A nivell competitiu, l’equip ha anat de menys a més seguint un procés lògic d’aprenentatge i hem acabat sisens i a les portes del play-off, que és una classificació molt bona. Però sobretot podem estar orgullosos perquè molts jugadors nostres han pogut participar del dia a dia del primer equip, en partits oficials i entrenaments, amb un molt bon rendiment”, diu satisfet Closas.

La satisfacció més gran

“Velasco i el seu staff estan molt contents amb l’aportació del filial al primer equip d’aquesta temporada. I la prova és que han comptat amb molts jugadors nostres i han fet debutar en competició oficial joves com Víctor Pérez, Ortas, Nico, Carrasco i Daniel.  És la satisfacció més gran que podem tenir els que treballem a la base i un clar indicatiu que treballem en la bona direcció perquè la base pugui tenir cada vegada més presència al primer equip, sent sempre conscients del gran salt que suposa, perquè el Barça sempre té els millors jugadors del món”, explica el tècnic per acabar l’entrevista.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut