Barça B - Noia Portus Apostoli: El líder s’imposa en un duel igualat (3-5)

El Barça B cau mermat per les baixes tot i deixar una bona imatge a la pista

El Barça B afrontava la visita del líder després d’aconseguir, en l’últim partit, la primera victòria en aquesta segona fase, contra el Benavente FS. Davant, prova de foc amb l’indiscutible líder de la fase d’ascens, el Noia Portus Apostoli. Els gallecs, a prop de l’ascens, venien amb la intenció de sumar la 5a victòria consecutiva, i acostar-se encara més a la màxima categoria del futbol sala estatal. I tot i que el Barça B els ha posat les coses difícils, els gallecs s’han acabat imposant per 3 a 5 en un partit molt igualat fins el tram final.

Igualtat a la primera part

El duel ha arrencat amb un gol matiner d’Antonio Diz, que avançava als visitants en el primer minut de joc i deixava clara la força amb què arribava el líder a Barcelona (0-1). Tot i aquest primer gerro d’aigua freda, i lluny de marxar del partit, el Barça B s’ha anat sentint cada vegada més còmode sobre la pista. Alternant les combinacions de 4 i el joc directe amb pivot, els de Xavi Closas han començat a acumular arribades amb perill, i fruit d’una d’elles ha arribat l’empat. Cerón, amb un gran xut exterior, ha tornat a igualar el duel al minut 7 (1-1). El partit s’ha calmat llavors, i no ha estat fins el minut 18 quan, arran d’una pèrdua local prop de l’àrea, l’argentí Power Raggiati ha avançat de nou als gallecs (1-2). Una última clara ocasió a les botes de Víctor Pérez no ha evitat que aquest fos el marcador amb què s’arribava al descans.

El líder s'imposa al tram final

A la represa, els visitants han sortit amb força i han acumulat ocasions en els primers minuts per ampliar diferències. No obstant, la bona actuació del juvenil Martí sota els pals ha mantingut als blaugrana amb opcions en el partit, i s’ha arribat als últims 10 minuts amb el marcador inalterable. La calma abans de la tempesta. Ha estat el filial blaugrana que, aprofitant l’especulació dels rivals amb el porter jugador, ha aconseguit empatar el partit amb gol de Nico, al minut 32 (2-2). L’alegria, però, no ha durat massa als de Xavi Closas, que han vist com immediatament després el Noia es tornava a posar per davant amb un gran xut de Javaloy (2-3). En dos minuts fatídics, els blaugrana han tornat a encaixar un gol, el doblet d'Antonio Diz (2-4), i han optat pel porter-jugador. Això ho ha aprofitat el líder per sentenciar el partit (2-5), amb un xut de camp a camp de Javaloy, que també repetia com a golejador. A dos minuts per arribar al final, Nico ha posat una mica d’emoció després d’una gran acció de pivot (3-5), però això ja no ha servit als locals per igualar el matx.

El Barça B viatjarà a Ceuta aquesta setmana per disputar el partit aplaçat de la jornada 6. Els de Xavi Closas buscaran tancar la temporada de la millor manera possible en els partits que els queden per acabar la competició.

Fitxa tècnica:

Barça B: Martí (p), Mario, Campàs, Nico, Víctor Pérez -cinc inicial-. També Rubén (p), Ortas, Jesús Sancho, Cerón, Daniel, David Peña.

Noia Portus Apostoli: Domingo Asensio (p), Antonio Diz, Palmas, Javaloy, Pirata -cinc inicial-. També Álex Pérez (p), Power Raggiati, Lluc, Pope, Javi Rangel, Álex Naranjo, Rivera, Armando.

Gols: 1-0, Antonio Diz (min 1); 1-1, Cerón (min 7); 1-2, Power Raggiati (min 17); 2-2, Nico (min 32); 2-3, Javaloy (min 33); 2-4, Antonio Diz (min 34); 2-5, Javaloy (min 34); 3-5, Nico (min 38).

Àrbitres: Jesús Almeida i Raúl Santana. Targeta groga al local Víctor Pérez.