El nou Estadi Johan Cruyff

El nou Estadi Johan Cruyff

L’estudi Batlle i Roig Arquitectes va ser el guanyador del concurs per al nou Estadi Johan Cruyff, que acull els partits com a local del Femení, el Barça B i també el Juvenil A i B blaugranes

El 27 d’agost de 2019 es va inaugurar l’Estadi Johan Cruyff -en honor al mític futbolista holandès del FC Barcelona-, com a primer equipament del nou Espai Barça, per acollir els partits com a local del Femení, el Barça B i també el Juvenil A i B blaugranes. D’aquesta manera, el Miniestadi deixava d’acollir els partits com a local d’aquests equips. 

L’estudi Batlle i Roig Arquitectes, que ja va participar en la definició arquitectònica de la Ciutat Esportiva, va projectar un nou Estadi Johan Cruyff adaptat als requeriments del concurs. Amb capacitat per a 6.000 espectadors, adaptat a la categoria III de UEFA, amb grades cobertes, un aparcament de 600 places i una operativa de funcionament independent de la Ciutat Esportiva. 

LES CLAUS DE LA PROPOSTA GUANYADORA

Va imposar-se en el concurs perquè, arquitectònicament, presentava la proposta d’escala més apropiada per a les necessitats del FC Barcelona, complia amb els temps i costos requerits, gaudia d’un disseny integrat de 360º per millorar l’ambient dins l’estadi, comptava amb un edifici de tribuna potent i tenia un disseny versàtil per augmentar la grada en el futur.

A més, complia amb requisits necessaris, tant en qüestions mediambientals (certificació energètica, reduir el manteniment, energia fotovoltaica) com econòmiques (processos constructius eficients i oportunitats de patrocini).

Per acabar, es va valorar el seu equip professional, amb integrants especialitzats en BIM, paisatgisme i façanes, així com la documentació presentada, la més desenvolupada, completa i rigorosa.

El cost total de la inversió de l'Estadi Johan Cruyff va ser de 19 Milions d’Euros, incloïa:

-           Enderroc del Tennis el Forn

-           Construcció de l’Estadi Johan Cruyff

-           Aparcament sota Tribuna

-           Urbanització Interior de la Parcel·la

-           Escomeses

-           Equipaments (il·luminació del terreny de joc, seients, terreny de joc, megafonia, senyalística, etc.)

-           Honoraris

-           Llicències d’obres

A part, la rehabilitació de la Masia de Can Felip va tenir un cost de 1.9 Milions d’Euros, i les despeses de la Reparcel·lació 3.25 Milions d’Euros.

MATX INAUGURAL ENTRE EL JUVENIL A BLAUGRANA I EL JUVENIL DE L’AJAX

La família de Johan Cruyff, una gran representació de la Junta Directiva, futbolistes del primer equip, del Femení i del Barça B, exfutbolistes i exentrenadors del Club,  personalitats del Govern de Catalunya i milers d’espectadors van estar presents en la inauguració de l’Estadi, en un esdeveniment que va comptar amb música, balls i futbol, molt de futbol.

El xut d’honor de Jordi Cruyff, acompanyat pels quatre capitans del primer equip i de Ferran Sarsanedas i Marta Torrejón, va servir per a donar el tret de sortida a la primera peça de l’Espai Barça. La cerimònia inaugural va tenir com a colofó la disputa del partit entre el Juvenil A blaugrana i el Juvenil de l’Ajax, el primer partit disputat a l’Estadi Johan Cruyff. L’amistós el va guanyar per 0-2 el conjunt holandès.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut