Tres partits perduts per ratificar un descens

El Barça retorna a la Superlliga 2 després d'una temporada a la màxima categoria del vòlei masculí espanyol

Els tres darrers partits de la temporada van arribar de manera consecutiva els dies 11, 12 i 13 de març per tancar la fase regular d’una Superlliga en la que s’ha confirmat el descens del Barça Vòlei masculí, a l’acabar en la penúltima posició de la classificació.

En aquests partits, alguns dels quals s’havien de recuperar després d’haver estat ajornats per la presencia del Covid en les plantilles involucrades, el desenllaç final de la temporada estava sentenciat, i el retorn a la Superlliga 2 després d’un any de l’ascens a la màxima categoria, ja estava assumit per tothom.

La temporada es va tancar en aquest carrusel de tres partits consecutius que van significar tres derrotes. El primer d’ells es va jugar a la pista d’un Rio Duero Soria, que s’ha guanyat una de les vuit places que donen opció a estar a la fase següent dels play offs. Un equip castellà que no va donar opcions als blaugrana i van dominar el partit per 3-0 (25-20/25-16/25-22).

Al dia següent, el Barça va rebre la visita d’un Conectabalear Manacor, que també ha entrat als play-offs al finalitzar la Lliga regular a la setena posició. Poc color va tenir el partit, on el domini del conjunt balear només va poder ser contestat en el segon set, que també va ser finalment pels visitants, per deixar un marcador de 0-3 (14-25/24-26/15-25).

L'Ibiza Ushuaïa, darrer rival

Finalment, la temporada va acabar a la pista de l’Ibiza Ushuaïa Vóley, que van confirmar la permanència amb una victòria davant l’equip blaugrana per 3-1 (25-14/25-7/21-25/25-15). Els illencs van dominar un partit al qual els homes de Fredinson Mosquera van arribar sense opcions de permanència, però que en alguna fase del xoc va semblar que volien deixar la categoria amb un resultat digne. Després dels dos primers sets, amb uns marcadors molt clars a favor del conjunt eivissenc, el Barça va guanyar el tercer parcial amb una bona aportació d’Àngel Galindo. Però els locals no van donar opció a la remuntada en el quart set i van tancar també la seva temporada amb una victòria que els manté a la màxima categoria, tot i quedar-se fora del play-off pel títol.

Un any després del seu ascens en una temporada que es va veure mutilada per la Covid, el Barça Vòlei tornarà a la Superlliga 2, en un descens en el que l’acompanyen la Textil Santanderina, l’Illa Grau de Castelló i el Voleibol Almoradí.