També compleixen a la lliga

El Barça de rugby supera el Gernika per 21-17 i s’acosta a la quarta posició després de l’empat de l’Ordizia

Victòria treballada del Barça de Sergi Guerrero davant el cuer de la lliga. El Gernika va presionar als blaugranes fins als últims instants de partit, però una nova actuació del 10 argentí del Barça va certificar la vuitena victòria de la temporada per al conjunt català.

La segona línia tampoc falla

Amb un Barça amb forces canvis, els blaugranes van veure com els visitants s’avançaven en el minut dos de partit amb un cop de càstig (0-3). El Gernika va ampliar la diferència en el 18, amb la primera marca de l'enfrontament que situava el 0-8 a l’electrònic.

Superat l’equador del primer temps, Bautista Güemes va començar a produir gràcies a la seva cama dreta. L’argentí, com ja te acostumats als aficionats culers, va situar al Barça a dos punts gràcies a dos cops de càstig (6-8), resultat amb el qual es va arribar al descans del partit.

A la represa el conjunt sota les ordres de Sergi Guerrero va millorar ostensiblement el joc en atac. Als nou minuts del segon temps, Jeronimo Berruezo situava als de la Teixonera per davant després d’una gran acció individual a pocs metres de la línia de marca. Un assaig que, sumat a la transformació del 10, situava al Barça 13-8 amb 30 minuts per disputar-se. La diferència augmentaria fins als 8 punts al minut 56 gràcies, a un nou cop de càstig transformat per Güemes que posava el 16-8 al marcador.

Amb el resultat favorable, el Barça va desaprofitar una acció d’or per sentenciar el matx després que Imanol Ubaldo s’escapés de tota la defensa, en una acció magistral, però acabés plantant l’oval més enllà dels límits del terreny de joc.

De la sentència es va passar a l’ensurt perquè un cop de càstig dels visitants va obrir de nou el partit (16-11). La resposta local va arribar en el 68 amb un assaig de Borghi (21-11), però, tot i els 10 de diferència, dos cops de càstig dels visitants (21-17), van obligar al Barça a treballar de valent fins al final per sumar els 4 punts.

Persecució a l’Ordizia

Amb la victòria de diumenge, el Barça es manté en cinquena posició amb 42 punts. Per davant, es troba l’Ordizia que, després de l’empat dels bascos, veu com la diferència amb els de Sergi Guerrero es queda en 4 punts.