El Barça planta cara al VRAC però tanca el 2018 amb derrota

Els blaugranes guanyaven al descans i a poc menys de mitja hora pel final del partit, però els de Valladolid van acabar emportant-se l’enfrontament amb dues marques en el tram final

Nova demostració de força del Barça de rugby davant un dels grans de la lliga. El conjunt dirigit per Sergi Guerrero va posar les coses molt difícils a un VRAC que no va poder tancar el partit fins als últims minuts.
Els blaugranes van començar molt bé situant el 10-0 a l’electrònic quan encara no s’havia arribat al minut 10 de partit. Un avantatge però, que va durar pocs minuts perquè els visitants es van situar a 3 punts (10-7) en el minut 11 després d’anotar la seva primera marca. Encara abans del quart d’hora de joc, Kovalenko situava els 6 de diferència amb un cop de càstig (13-7), una anotació que va tancar la bogeria dels primers compassos de matx.
Els dos equips van passar a ser més contundents en defensa, un fet que va dificultar les arribades a les zones de marca. Superada la mitja hora de joc però, el VRAC va anotar el segon assaig per situar-se, per primer cop, per davant en el marcador (16-17). Va ser un cop dur per als de Sergi Guerrero que, tot i que no van ser superats pels de Valladolid, veien com el partit es podia complicar. Una sensació que va desaparèixer per complet quan l’àrbitre del partit, Pedro Montoya, va xiular el camí cap als vestidors. El marcador reflectia el 16-14 amb el qual es va arribar al descans, gràcies a un nou cop de càstig dels blaugranes, acció amb la qual es va finalitzar el primer temps.

Amb opcions fins al final

Tot i que els visitants van tornar-se a avançar gràcies a dos cops de càstig, la segona part va estar dominada clarament pels blaugranes. El conjunt de la Teixonera va recuperar la davantera en el minut 55, gràcies a una gran jugada col·lectiva finalitzava en l’assaig de Bruno Granell – qui va aprofitar una gran transició de l’oval per acabar esmunyint-se pel cantó esquerra de l’atac català–.
Amb menys de mitja hora de joc, els blaugranes començaven a creure en la victòria, mentre que en el cap dels jugadors del VRAC començava a sobrevolar els fets del Pepe Rojo.
Finalment, els visitants van ser capaços de donar-li la volta al partit amb dues marques que van situar el 21-34 en el marcador a sis minuts del final. Tot i que el Barça va tenir alguna ocasió per retallar la diferència, el marcador no es va tornar a moure deixant al conjunt de Sergi Guerrero sense puntuar.

Un 2019 prometedor

El Barça de rugby s’atura ara fins al 2 de gener, quan l’equip tornarà a la feina per afrontar un 2019 ple de reptes. Amb l’objectiu de la permanència assolit, els blaugranes posen els ulls en la semifinal de la copa del rei del proper 20 de gener. Pel que fa a la lliga, el tècnic blaugrana va assegurar després del partit que “nosaltres hem d’anar partit a partit, i després ja veurem en quina posició ens col·loquen els nostres resultats”.