Inici amb victòria davant la UE Santboiana (18-12)

Els homes de Sergi Guerrero s’emporten el duel català que ha donat el tret de sortida a la Divisió d’Honor de rugby d’aquesta temporada

El Barça Rugby ha iniciat la temporada de la Divisió d’Honor amb una lluïda victòria davant la Unió Esportiva Santboiana per 18-12 en un partit que s’ha disputat aquest dissabte al camp de La Teixonera de Barcelona.

La competició arrencava amb el clàssic duel del rugby català, que inicialment ha estat marcat per les absències dels jugadors que estan amb la selecció espanyola per enfrontar-se a Uruguai. Per aquest motiu, per part del Barça Rugby no han estat present Bautista Guemes, Michael Hogg, Daniel Barranco i Pablo Ortiz, mentre que la Santboiana no ha pogut comptar amb Alfa Tauli ni amb Ignacio Contardi.

Tot i que feia pocs dies que la Santboiana havia superat el Barça per 26-17 en un amistós de pretemporada disputat el passat el 3 d’octubre a Sant Boi, aquest cop el desenllaç de l’enfrontament ha estat molt diferent.

Domini blaugrana des de l'inici

Des de bon començament, el Barça Rugby ha basat el seu joc en la disciplina i una forta pressió sobre els jugadors rivals que ben aviat ha tingut recompensa amb el primer assaig, aconseguit als cinc minuts de partit per part de Tomás Leonori, després d’una forta pressió blaugrana prop de la línia de marca. Amb la corresponent transformació d’Otger Sirvent, el Barça es posava molt aviat per davant en el marcador (7-0).

No ha tardat l’equip de Sant Boi en escurçar diferències gràcies a un cop de càstig executat per Albert Millán, que minuts després ha tingut resposta amb el que ha transformat Sirvent i que deixava el marcador en un 10-3 a la meitat de la primera part.

La bona predisposició defensiva dels homes de Sergi Guerrero ha impedit qualsevol aproximació perillosa de la UE Santboiana a la primera meitat, que únicament ha pogut tornar a sumar gràcies a un nou cop de càstig transformat per Millán, i que novament ha tingut una ràpida resposta per part barcelonista en un xut a pilota aturada de Sirvent, després de una sèrie d’imprecisions de la defensa visitant.

El segon assaig del Barça Rugby ha estat a punt d’arribar al final de la primera meitat en una jugada que ha recordat molt la de la primera anotació, però que en aquesta ocasió ha pogut ser ben defensada per la Santboiana, per arribar al descans amb un 13-6.

Segon assaig i victòria

La segona meitat ha començat amb la mateixa tònica, i ben aviat una excel·lent jugada entre argentins, amb una passada de Pedro Cane a Felipe Benegas, ha propiciat que aquest traspassés la línia defensiva rival per completar el segon assaig del Barça i posar el 18-6 al marcador.

Amb aquest resultat, el Barça ha sabut mantenir el seu avantatge mentre la Santboiana s’ha vist obligada a augmentar la seva pressió. Tot i així, els visitants únicament han pogut escurçar diferències a través de la pilota aturada, amb dues noves transformacions de Millán, però arribant al final del partit sense poder celebrar cap assaig.

Victòria final del Barça Rugby per 18-12 en el partit que ha donat el tret de sortida de la Divisió d’Honor i en el que l’equip blaugrana ha mostrat una molt bona actitud, dominant el partit en tot moment, amb un joc de molta pressió i disciplina que no ha donat opció a la UE Santboiana.