El Barça es converteix en un model per al Sydney Roosters

El Barça es converteix en un model per al Sydney Roosters

Un dels clubs més històrics de la lliga de rugbi a 13 d’Austràlia ha dut a terme una visita a les instal·lacions del club després d’haver agafat la “metodologia Barça” com a model per convertir-se en un club guanyador

El Sydney Roosters, un dels fundadors de la lliga australiana de rugbi a 13 i el seu actual campió, ha dut a terme al llarg de la jornada d’avui una visita a les instal·lacions del FC Barcelona.

El “tour”, que ha començat amb la visita a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, l’estadi Johan Cruyff i La Masia, ha format part de la gira que l’equip està duent a la capital catalana per preparar la final del mundial de clubs que enfronta al campió de l’hemisferi sud (el Sydney Roosters) i el campió de l’hemisferi nord (Saint Helens RFC), el proper 22 de febrer al Totally Wicked Stadium.

El Barça, un model a exportar

La jornada ha conclòs amb la visita de l’equip australià al museu del club així com el Camp Nou, on han estat rebuts pel primer equip del Barça Rugby. Posteriorment, ambdós conjunts han 

realitzat un tercer temps a la Llotja Presidencial Josep Suñol, el qual ha estat presidit pel membre de la Junta Directiva responsable dels Esports Amateurs del Barça, Oriol Tomàs.

Al llarg de la visita, l’equip conegut com els “East” han mostrat la seva passió pel model del Barça, per la seva metodologia i el seu estil de joc, “elements que ens van servir d’inspiració l’any passat per convertir-nos en un club guanyador”, ha afirmat el tècnic dels Roosters, Trent Robinson.

Amb la visita, el Sydney Roosters ha finalitzat una vinculació amb el Barça que va iniciar-se ara fa un any quan l’equip australià va començar a investigar sobre la filosofia del club blaugrana. En aquest sentit, Robinson ha destacat que “l’any passat ens vàrem identificar amb el Barça per com jugàvem i vàrem aprendre molt de vosaltres, per això hem volgut venir a saber més de com funcioneu”.

Abans de finalitzar la visita, els dos equips s’han fet una fotografia de família a la gespa del Camp Nou, on els capitans i entrenadors han intercanviat les samarretes de joc des dos clubs.

Barça Rugby i Sydney Roosters

Declaracions d’Oriol Tomàs, membre de la Junta Directiva responsable dels Esports Amateurs

En primer lloc volem agrair-vos la visita a Barcelona així com a les nostres instal·lacions. A més, com a club volem enviar-vos un missatge de suport la situació que s’està vivint actualment a Austràlia i que desitgem que es solucioni el més aviat possible.

Ens heu dit que el Barça ha estat un referent per a vosaltres i que heu aprés del nostre club, però és indubtable que nosaltres també hem aprés molt d’un club tant històric com el Sydney Roosters.

Us desitgem el millor en aquesta temporada que comença i tota la sort del món en la final del World Club Challenge.

Declaracions de Trent Robinson, entrenador del Sydney Roosters

Volem agrair al Barça i a tota la seva gent per la seva hospitalitat al llarg de la jornada d’avui. Haver visitat el Barça és un honor per a nosaltres, i més després que l’any passat ens inspiréssim en la seva manera de ser, en com funciona el club, en la seva metodologia per convertir-nos en un equip guanyador.

Per a nosaltres, el Barça ha estat un model que hem volgut portar a Austràlia per convertir-nos en un club igual. Per això, vàrem estar investigant des de l’estil de joc de Johan Cruyff, fins al model de club.

Avui culminem aquest aprenentatge amb la visita a La Masia, amb la trobada amb el seu equip de rugbi -del qual també hem aprés- i amb el “tour” pel Camp Nou. Per tot això només podem donar-vos les gràcies.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut