Vint minuts del VRAC sentencien al Barça

El conjunt de Sergi Guerrero va recuperar la seva versió més competitiva, insuficient per superar als de Valladolid

“En aquest segon bloc de partits tenim molt a dir”, assegurava Sergi Guerrero després del partit. El Barça Rugby va recuperar la seva millor versió per fer front al líder de la Divisió d'Honor, duel que tancava el primer tram de la segona volta de la Divisió d’Honor.

Tot i el gran partit, els de la Teixonera van acabar caient davant un Quesos que va sobreviure gràcies a vint minuts de brillantor, en els quals van anotar tres marques.

Ho donen tot

L’inici blaugrana va ser dels millors de la temporada. En el minut tres, Bruno Granell s’escapava pel cantó dret de l’atac blaugrana per situar el 5-0 a l’electrònic, mentre que Güemes situava el 7-0 gràcies a la transformació.

Abans d’arribar al quart d’hora de partit, els de Valladolid escurçarien l’avantatge local amb una marca no transformada (7-5), en una de les poques accions de perill del VRAC al llarg del primer temps.

El conjunt català, amb les idees clares en atac i solidari en tasques defensives, seria capaç de tornar a plantar l’ovalada a la zona de marca, però l’àrbitre anul·laria l’acció per una rigorosa pantalla antireglamentària. D’aquesta manera, el marcador es mantenir amb el 7-5 al descans.

Després del pas pels vestidors, el Quesos posaria una marxa més per anotar tres marques poc més de quinze minuts (7-22). “Ells tenen uns jugadors molt determinants i cada cop que ens trencaven ens ha costat molt reordenar-nos”, apuntava Guerrero que es mostrava satisfet amb el desplegament físic i l’esforçs dels seus jugadors.

A deu minuts pel final, Bautista Güemes va escapolir-se perfectament entre la defensa visitant per donar esperança als blaugrana (12-22). Els culers tindrien dues accions en els instants finals per aconseguir sumar la bonificació defensiva: un cop de càstig errat, així com una ocasió a poc més de tres metres de la línia de marca que el VRAC acabaria salvant per deixar el 12-22 definitiu.

En la lluita pel play-off

Tot i la derrota, el Barça es manté immers en la lluita pel play-off. Els de Sergi Guerrero empaten, en la sisena posició, amb l’Aldro Energía de Santander -tots dos amb 30 punts-. Per davant, es situa la UE Santboiana que en suma 38, però que afronta un calendari lleugerament més complicat que el Barça Rugby.

La pròxima jornada, els de La Teixonera visitaran el Ciencias Rugby (16 de febrer), abans de rebre al Cisneros a casa (23/2) i de visitar l’Ordizia (1/3).