El Barça torna a quedar-se amb la mel als llavis

El conjunt de Sergi Guerrero, superior durant 60 minuts, va fregar la victòria davant un Salvador superior físicament

Gran jornada de rugbi la viscuda ahir a Valladolid, seu de les dues semifinals de la Copa del Rei. Després de la sorprenent victòria de l’Alcobendas davant d'un dels equips locals, el VRAC Quesos Entrepinares, el Barça buscava donar la segona campanada perquè es repetís la final de l’any passat.

El partit començava de la millor manera possible per al conjunt català: assaig de Pablo Ortiz que aprofitava una pilota a l’espai i que es plantava a la zona de marca després de superar per velocitat el seu defensor (0-5).

Els blaugrana, que van desaprofitar diverses ocasions dins de la 22 local, van veure com el Silverstorm El Salvador capgirava el marcador amb dues marques i deixava el 12-5 a l’electrònic. Abans del descans, Bautista Güemes escurçava la diferència amb un cop de càstig en l’última acció del primer temps (12-8).

Fins al final

A la represa, el Barça tornaria a ser molt més valent que un Chami que només buscava aprofitar la superioritat física. Els blaugrana es tornaven a posar al capdavant gràcies a la marca d’Artiom Kovalenko que, sumada a la transformació de Güemes, situaven el 12-15 en el marcador.

Set minuts més tard, però, els locals tornaven a passar al davant amb dues marques (24-15). Els culers no defallirien i, en el minut 72, Franco Velarde trencava la línia defensiva per deixar el Barça a només quatre punts (24-20).

Ja en l’últim minut del partit, els locals van fer notar l’esforç d’un Barça que va veure una groga minuts abans. Després d’un mol dels locals va arribar la sentència en forma de marca (31-20).

A pensar en la Lliga

Tot i el gran partit, la derrota deixa el Barça fora de la final de Zamora. Ara, els blaugrana se centraran en la segona volta de la Lliga, després que els culers hagin tancat el 2019 amb quatre victòries, tres empats i 4 punts de bonificació en aquesta competició. Ara mateix, els de Sergi Guerrero són setens amb 26 punts.