El Barça dona vida a la Santboiana

El conjunt de Sergi Guerrero ha deixat escapar la victòria després que els de Sant Boi capgiressin un desavantatge de 12 punts amb una marca en l’últim minut del derbi

Que el Barça Rugby està al nivell dels equips capdavanters de la Lliga, ja és un fet. El conjunt de Sergi Guerrero ha tornat a demostrar aquest dissabte el gran moment del rugbi blaugrana en el derbi català.

El Barça ha estat el clar dominador de bona part del duel, en el qual ha arribat a guanyar per 22-10. Els de Sergi Guerrero han necessitat 10 minuts per revertir el bon inici dels de Sant Boi, que han pogut anotar una marca en el minut 8 de partit, i passar a tenir el control absolut del partit.

Al quart d’hora de joc Güemes ha inaugurat el marcador blaugrana amb un cop de càstig (3-7) i en el 22 un espectacular Pablo Ortiz ha trencat per velocitat la defensa i ha anotat el primer assaig local (10-7).

El Barça, amb molta possessió de pilota i un joc molt dinàmic, ha tancat els de Ricardo Martinena, que han vist com Franco Velarde ha perdonat dues marques sobre la línia d’assaig. Així i tot, Rochedi Mirabet ha ampliat l’avantatge blaugrana i Güemes ha situat el 17-7 a l’electrònic.

Abans del descans, el Barça encara ha tingut temps per respondre el cop de càstig de la Santboiana (17-10) -que n’anotaria un altre abans del pas pels vestidors (22-13)- amb un de perfectament executat.

S’escapa la victòria en l’últim sospir

En el segon temps els blaugrana han trobat més dificultats per connectar les seqüències tan positives dels primers quaranta minuts. Els de Sant Boi, a poc a poc s’han anat trobant amb petits regals dels de La Teixonera que no han desaprofitat.

Tot i l’assaig de Losada i el cop de càstig de Güemes, la Santboiana ha pogut acabar empatant a 32 en l’última acció perquè hi hagués repartiment de punts en el derbi.

El Barça fa un pas endavant

Després del partit el jugador Bruno Granell ha destacat el bon paper de l’equip en aquest inici de temporada, tot i que ha reconegut que “encara tenim marge de millora”. El 14 blaugrana ha posat en valor “el pas endavant del Barça, que està escalant en el rugbi estatal, tot i que això pugui no agradar”.

En aquest mateix sentit, Michael Hogg ha reconegut que “estem un punt per sobre que fa uns anys, crec que la final de Copa i el play-off ho fan evident”.

Ara mateix, el Barça és sisè amb 22 punts, a un de la Santboiana (23) i a dos de l’Alcobendas -amb un partit menys.