Un gran derbi en un gran moment

Un gran derbi en un gran moment

El conjunt de Sergi Guerrero busca seguir la bona dinàmica dels últims enfrontaments davant els de Sant Boi, en un derbi que celebra el seu 95è aniversari

El Barça Rugby rebrà aquest dissabte (14h – Barça TV) la UE Santboiana en el primer derbi català de la temporada a la lliga. El conjunt sota les ordres de Sergi Guerrero arriba després de la derrota de la setmana passada a Santander però, amb un historial d’enfrontament directes que el recolza. 

Igualtat màxima en els últims derbis

Cal destacar, que dels tres últims enfrontaments a la lliga entre els del Baldiri i els de La Teixonera, el Barça s’ha emportat dues victòries. L’última va ser en el partit de la passada temporada al Baldiri Aleu, en el qual un “drop” de Güemes va donar la victòria al Barça per un ajustat 19-22. 

Tot i que en el primer cara a cara de la passada campanya van ser els de Sant Boi els que es van imposar en l’últim segon (26-27), els blaugrana venien de superar a la UE Santboiana en el derbi de la segona volta de la temporada 2017-2018 per 16-12.

Si li sumem les finals de les supercopes catalanes, ara mateix, hi ha un empat tècnic entre els dos equips catalans amb tres victòries per banda. Unes dades que confirmen el canvi de dinàmica dels últims anys, així com el retorn del Barça al màxim nivell del rugbi català i espanyol -confirmat per èxits com la final de Copa del rei o l’accés al play-off de la passada campanya-.

Així i tot, el tècnic blaugrana, Sergi Guerrero, ha assegurat en la prèvia del partit que “la història és història i nosaltres només ens centrem en aquesta setmana, en preparar bé el partit i intentar sumar els punts de la lliga”.

Guerrero també ha afegit que “un derbi sempre és especial, la UES és un gran equip i un gran rival”. Per aquest motiu, el tècnic blaugrana ha fet una crida a l’afició per “venir a animar a aquest esport, volem que sigui un gran partit però també un gran dia de rugbi, els dos equips estem demostrant que tenim un gran nivell i quants més siguem millor”.

El capità del Barça, Bautista Güemes, també ha valorat els enfrontaments davant la UE Santboiana, com “partits molt igualats, que sempre es decideixen en els últims minuts. Ens coneixem molt bé tots dos i per això no podem perdre la intensitat en cap moment”.

El derbi està d’aniversari

A més, el partit de dissabte també serà especial pel fet que es compleixen, exactament, 95 anys del primer partit disputat entre els dos conjunts catalans. El 9 de novembre de 1924, Santboiana i Barça es veien les cares per primera vegada en un duel amistós disputat al Baldiri Aleu.

Llavors van ser els de Sant Boi els que es van imposar en un duel molt igualat i que va acabar decantant-se amb un “drop” de Reynard. Segons les cròniques de l’època, el Barça va plantar cara en un enfrontament en el qual van destacar blaugranes com Duffo, Rossini, Fontanella o Raymond.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut