El Barça ja és semifinalista de Copa

Els blaugrana han superat el Cisneros en un partit agònic i es classifiquen per a la semifinal de la Copa del Rei per tercera temporada consecutiva

El Barça Rugby tornarà a disputar una semifinal de Copa per tercer any consecutiu. El Rei de Copes (16 títols) ha superat aquest migdia el Complutense Cisneros per un ajustat 21-24, en el que ha estat un duel agònic que no s’ha decidit fins al minut 88 amb un drop de Bautista Güemes.

Amb aquesta victòria el Barça s’assegura matemàticament ser primer del seu grup de Copa, després que la passada jornada els blaugrana superessin el Cajasol de Sevilla (29-0).

La semifinal, el 22-23 de desembre

Ara el Barça haurà d’esperar el cap de setmana del 22 i 23 de desembre per disputar una semifinal que encara s’ha de disputar. Fins al moment, només Barça i Alcobendas s’han assegurat passar ronda.

Dels altres dos grups, VRAC (líder del grup dos), el Santboiana i el Salvador (tots dos en el mateix grup) són els favorits per ser al sorteig de semifinal.

Quatre punts vitals per a la Lliga

En el partit d’avui, corresponent també a la cinquena jornada de Lliga, el Barça ha lluitat fins al final per sumar quatre punts vitals. De fet, els blaugrana han tingut diverses possessions amb el temps complert per posar el punt final a un partit que estava empatat -resultat suficient per al Barça.

Així i tot, els homes de Sergi Guerrero han forçat un últim cop de càstig que, després de diverses fases, ha derivat en el drop de l’astre argentí.

El partit ha començat bé per als blaugrana, que amb un assaig han situat el 0-7. Ràpidament els locals han escurçat la diferència amb un cop de càstig (3-7) i un assaig en el minut 28 que capgirava el marcador (10-7).

El Barça ha respost amb molta rapidesa amb una nova marca transformada (10-14) que el Cisneros retornaria en el minut 35 (15-14).

Després del pas pels vestidors, els locals han intentat posar distàsncia amb un nou cop de càstig que ha situat el 18-14 a l’electrònic. Els blaugrana, però, han tornat a situar-se per davant amb un nou assaig transformat que ha deixat el 18-21.

Ha estat llavors quan el partit ha entrat en una fase de descontrol, en el qual cap dels dos conjunts ha pogut crear ocasions clares. No ha estat fins al minut 72 que el Cisneros empataria amb un cop de càstig (21-21), empat que s’ha mantingut durant 16 minuts fins al drop de Güemes (21-24).

La victòria del Barça deixa els blaugrana amb 17 punts, empatat amb la UE Santboiana, en tercera posició.