El Barça s’imposa al Ciencias i posa peu i mig a les semifinals de Copa

Els homes de Sergi Guerrero no han fallat i depenen d’ells mateixos per tornar a les semifinals de la Copa del Rei per tercera temporada consecutiva

La Copa del Rei li va bé al Barça. La competició del KO és la predilecte dels culers i així ho ha tornat demostrar aquest matí el Barça Rugby. Els homes de Sergi Guerrero han passat per sobre del Ciencias Sevilla Cajasol (29-0) en el partit corresponent a la jornada número 4 de Lliga, la primera de la fase de grups de la Copa.

Els blaugrana, actuals sotscampions d’aquesta competició, han necessitat els primers 10 minuts de partit per trobar-se còmodes i començar a tenir el control de la possessió. En el minut quinze, Bautista Güemes no ha desaprofitat la primera ocasió del Barça per avançar-se en el marcador i ha situat el 3-0 a l’electrònic amb un cop de càstig transformat.

El conjunt de Sergi Guerrero s’ha trobat molt segur tant en atac com en defensa -controlant molt bé el joc amb el peu dels visitants- i ha pogut eixamplar la diferència en el minut 28 amb el primer assaig del duel, el qual ha arribat després d’una bona acció de Koi Hogg a la sortida d’una melé (10-0, amb la transformació de Güemes.

Sis minuts més tard, Martín García ha tornat a anotar per al Barça gràcies a una genialitat seva que ha deixat tota la defensa sevillana amb un pam de nas. Al descans, el Barça dominava per 17-0.

El pas pels vestidors no ha fet canviar la dinàmica del partit. El conjunt català ha tingut controlada la situació en tot moment i encara ha pogut anotar dues marques més. La primera, en el minut 62 -obra de Franco Velarde- i la segona en l’última acció del partit, després d’una magnífica autopassada de Dan Isaack amb el peu.

A un pas de semifinals

La victòria final del Barça per 29-0 situa als culers amb un peu i mig a la semifinal de la Copa del Rei. Ara, els blaugrana depenen d’ells mateixos per tornar a ser, per tercer any consecutiu, a la segona ronda d’aquesta competició. Per aconseguir-ho hauran de superar en la propera jornada el Cisneros -l’altre rival de grup.

D’altra banda, els quatre punts d’avui tornen a situar els homes de Sergi Guerrero a la part capdavantera de la classificació. El Barça Rugby és quart amb 13 punts, a dos del Salvador -que és líder empatat amb el VRAC-, a un de l’Alcobendas (tercer amb 14 punts) i amb un punt de marge sobre la UE Santboiana (cinquena).