El Barça s’estrena amb victòria davant el Salvador

Una gran acció en el minut 82 d’Artiom Kovalenko, que ha culminat Pedro Cane, ha donat la victòria als blaugranes

El Barça Rugby no s’ha arronsat en cap moment en el primer partit de la Divisió d’Honor. Els blaugranes han començat la temporada davant un dels grans: el SilverStorm El Salvador.

El renovat equip de Sergi Guerrero i Felipe Martínez ha sabut patir i refer-se en un duel intens i apassionant fins al final. Els de Valladolid han començat avançant-se en el  minut cinc amb la primera marca (0-7), un avantatge que s’ampliaria en el minut 9 amb un segon assaig visitant -aquest no transformat- que situava el 0-12 superat el quart d’hora de partit.

Un resultat que no reflectia la igualtat en el joc, però sí la capacitat del Salvador d’aprofitar qualsevol petita errada d’un Barça que, tot i haver aconseguit acostar-se fins a la línia de cinc metres en diverses ocasions, no podia culminar les accions d’atac.

Abans de la mitja hora de joc, Bungue donava velocitat a un oval que sortia rebotat d’un “maul” blaugrana situat a la dreta de la zona de vint-i-dos visitant; Guemes començava la transició cap a l’esquerra amb una passada cap a Dan Isaack, qui combinava amb Bruno Granell, que assistia a Franco Velarde, que trencava la cintura de l’últim defensor amb una finta per anotar el primer assaig del Barça (5-12). La transformació del 10 blaugrana deixava el 7-12 amb el qual s’arribava al descans.

Un final d’infart

A la represa, els atacs han guanyat protagonisme i ha començat un festival de punts a la Foixarda. Els primers en colpejar han estat els de Valladolid amb un cop de càstig (7-15). El Barça responia tres minuts més tard (47’ de partit) per tornar a deixar els 5 punts de diferència (10-15).

Els visitants, però, anotaven un nou assaig (10-20), que, en el minut 63, Daniel Barranco retornava per situar -amb la transformació- el 17-20 al marcador. Amb les anades i vingudes, el Salvador ha tornat a anotar el que era la seva quarta marca de l’enfrontament, la qual semblava sentenciar el partit a poc menys de quinze minuts pel final (17-27).

Els de Sergi Guerrero no s’han donat per vençuts i han tornat a demostrar perquè el rugbi és un esport trepidant. Fent ús d’una de les grans armes del Barça, el “maul”, els blaugranes s’han situat a només cinc punts d’un Salvador que ha passat de pensar en la segona jornada a trobar-se amb tots els deures per fer.

A un minut pel final, Velarde ha estat capaç de trencar la defensa visitant en una acció que Cane no ha pogut culminar i que semblava acabar amb les opcions de remuntada local. El refús del Salvador, però, no ha sortit dels límits del terreny de joc i el partit ha continuat; al Barça encara li ha quedat una acció.

L’oval ha arribat a mans d’Artiom Kovalenko qui ha vist a Cane que, per coses del destí, ha tingut una segona opció per culminar la remuntada. La passada en profunditat de l’ala blaugrana ha estat de tiralínies i la cursa de Cane perfecte per plantar un oval que valia l’empat (27-27).

Ha estat llavors el torn de Guemes que tenia al seu peu la primera victòria de la temporada. L’argentí no ha fallat una transformació senzilla que ha deixat el 29-27 en el marcador i el primer avís per a navegants: el Barça ha començat amb força.

El sub-23 també s’imposa

Abans del partit del primer equip s’ha disputat la primera jornada de la nova lliga sub-23. El Barça, que també s’enfrontava al Salvador, s’ha emportat una emocionant victòria per 23-22 gràcies a un cop de càstig en l’últim segon.