El Barça Rugby, de gira pel Japó amb el primer equip de futbol

El Barça Rugby, de gira pel Japó amb el primer equip de futbol

Aprofitant el mundial d’aquest esport que es disputarà enguany al país nipó, el Barça Rugby formarà part de la gira del primer equip per promocionar la marca Barça i el vessant més poliesportiu del Club

El Barça Rugby serà el primer equip -que no sigui de futbol- que anirà de gira. Ho farà sumant-se a la del primer equip de futbol, en una gira que començarà el 21 de juliol i que s’allargarà fins al 28 del mateix mes, en què visitarà les ciutats de Tòquio i Kobe.

La reafirmació del vessant poliesportiu del Club

Aquesta gira és la reafirmació del vessant poliesportiu del Club i la millor manera de mostrar al món que el FC Barcelona és un club únic al món, fidel als seus orígens. Així doncs, un esport històric del Barça, com és el rugbi (fundat el 1924, però amb registres de partits entre els socis des del 1902), serà el primer a participar en la gira d’estiu.

A més, el fet que la gira del primer equip de futbol i que el proper mundial de rugbi coincideixin en l’espai, ha ofert una oportunitat perfecta per donar a conèixer aquesta part del Club i reforçar la marca Barça, en un país on el rugbi és un dels esports més seguits.

Seguint l’estel·la del futbol femení

Aquesta serà la segona vegada que el primer equip de futbol anirà acompanyat, després que la temporada passada fos l’equip de futbol femení el que també formés part de la gira del FC Barcelona (en aquella ocasió, pels Estats Units).

Així i tot, aquesta no serà la primera vegada que el primer equip del rugbi blaugrana surt de la Península, ja que l’any 1928 ja es va fer una petita ruta per Europa per enfrontar-se als millors equips del continent d’aquest esport.

El campió del Japó, l’amfitrió del Barça

Al llarg d’aquests set dies de gira, el Barça Rugby visitarà dos clubs referents del país asiàtic. El primer, ubicat a la ciutat de Tòquio, és l’equip universitari vinculat a la Universitat Waseda. Serà en aquestes instal·lacions on el Barça Rugby començarà la seva pretemporada. Un d’aquests primers entrenaments serà compartit amb el primer equip del Waseda University Club (dimarts, 22 de juliol, a les 17 h). Aquell mateix dia, el Barça durà a terme un clínic, en què els jugadors del Barça -conjuntament amb els jugadors locals- faran d’entrenadors als integrants de l’acadèmia de la universitat.

La segona estada del Barça serà a les instal·lacions del Kobelco Steelers, l’actual campió de la Top League (Primera Divisió japonesa), i que compta amb grans estrelles del rugbi mundial com Dan Carter, Brodie Reatallick o Andrew Ellis. El dijous 25, al matí (10.30 h), es durà a terme una trobada entre els membres de l’staff del Kobelco i del Barça. Fins al final d’aquesta gira, el conjunt de Guerrero podrà entrenar-se a les instal·lacions dels Kobelco Steelers, on també compartirà moments amb l’equip japonès, que, durant aquells dies, estarà preparant la copa de la Lliga japonesa.

A més, el primer equip del Barça de rugbi també participarà en actes amb penyes del Barça al Japó, així com en un acte de la Fundació Barça, en què els jugadors blaugrana duran a terme una visita a un hospital.

Un premi a un gran any

Aquesta gira serà la culminació d’un any quasi perfecte per al conjunt sota les ordres de Sergi Guerrero. Després de començar la temporada conquerint la Supercopa catalana, gràcies a la victòria davant la UE Santboiana per 17-21, la classificació per a la final de la Copa del Rei (la primera en 34 anys i superant equips com el VRAC en la fase de grups i plantant cara fins al minut 90 a l'Alcobendas en la final) i haver aconseguit la classificació per als play-off al títol de Lliga, el Barça Rugby també tindrà el premi de formar part de la gira d’enguany del FC Barcelona.

Cal destacar que el rugbi és un dels esports amateurs del FC Barcelona i que en l’actualitat compta amb més de 200 nens i nenes entre les seves files, sumant totes les categories. A més, des del 2014, temporada en què el primer equip va tornar a la màxima divisió estatal, la projecció de l’equip ha estat notable, un fet que l’ha portat a recuperar el lloc de club capdavanter del rugbi català i espanyol, tot i haver de fer front a equips professionals.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut