Tres errors condemnen el Barça

Els blaugranes van caure en un partit en el qual van tenir diverses opcions per avançar-se i que van dominar en certs moments però que van pagar car tres accions puntuals

La sortida de pilota sempre és un element imprescindible per a un equip que vol tenir la possessió. El Barça Hockey Herba, dirigit per Oriol Torras -un tècnic valent i fidel a l’estil Barça-, no renunciava a tenir el control de la bola la temporada passada, i sembla que en aquesta tampoc ho farà.

El Barça va mimar la bola en molts minuts del partit. Amb bones triangulacions tant per dintre com per l’exterior, que permetien al Barça instal·lar-se en la zona d’atac. Tot plegat havia de partir de la pressió incondicional que passava de la defensa zonal sobre la primera línia de l’Atlètic Terrassa -que obligava al refús- a l’emparellament u per u, un cop la bola s’acostava a la porteria d’Andreas Rafi.

Aquesta forma de jugar, és propositiva, ofensiva i fins i tot, per a molts, la millor. Al mateix temps t'exigeix en allò que el darrere de l'Atlètic cridava: "prevenció". Aquest estil t'obliga a reduir els errors al màxim, ja que en atac el Barça quedava molt exposat -en excés en algunes ocasions- a una possible pèrdua que permetia als de Terrassa plantar-se amb facilitat i amb superioritat davant el porter blaugrana.

D’aquestes errades, l’Atlètic va aprofitar les tres que va tenir. Una al primer temps (0-1), una abans del descans i només cinc minuts després que el Barça situés l’1-1 (1-2), i un altre en el tercer període (2-3) en l’acció posterior a l’empat del Barça que havia pogut situar el 2-2.

Tornar a empatar

El tercer període va ser el pitjor per a un Atlètic que no acabava de trobar la fórmula per desxifrar la defensa blaugrana que, tot i tenir marge de millora, va mostrar-se més completa que en els amistosos davant el Polo i l’Egara i millor que la versió del Barça en el tercer temps del partit del passat diumenge al camp del CD Terrassa (victòria del Barça 1-3).

Els blaugranes van tenir opcions per situar, un cop més, l’empat al marcador. La més clara, ja en l’últim temps, en una acció que acabaria en penal córner després que un xut blaugrana piqués en el peu d’un defensor. L’acció, però, va ser la desgràcia per un Barça que no va executar bé el penal córner i que va passar de veure’s amb el tres a tres a un penal córner en contra que significaria el 2-4.

En els últims minuts, els visitants van aprofitar que el Barça jugava sense portes (una estratègia que quasi li surt bé als d’Oriol Torras) per anotar el 2-5 definitiu.

Treballar per ser a semifinals

Amb la derrota el Barça perd el liderat de la fase de grups, però es manté quart (amb un partit més). La pròxima jornada serà aquest diumenge al camp de l’Egara en un duel que es disputarà a les 11 del matí.

Els blaugranes buscaran sumar algun punt que els acosti més a les semifinals de la lliga catalana, doncs el tècnic blaugrana busca passar ronda per tal de poder seguir sumant minuts abans de l’inici de la lliga.