El Barça s’emporta el primer derbi de la temporada amb un gol a 30 segons del final

Els blaugranes van dominar en els dos primers períodes, però el matx no es va decidir fins als últims instants de partit

Victòria blaugrana en el derbi disputat ahir al vespre al Palau de Gel. El conjunt dirigit per Marcus Fajardo es va acabar imposant per 7-6 en un matx que es va decidir en els últims segons d’enfrontament.

Domini blaugrana per guanyar el primer derbi

El Barça va sortir molt bé al gel de Barcelona i va ser capaç de dominar el partit durant bona part dels 60 minuts. Els blaugranes van obrir la llauna en el minut 7 de partit amb un gol de penal d’Oscar Rubio, que segueix en estat de gràcia. Només un minut més tard, els visitants van poder empatar en una jugada de 3vs4 sobre el gel. Un empat que va durar pocs minuts ja que, de nou Rubio, avançava al Barça en el marcador (2-1). A falta de cinc minuts pel final de la primera part, encara va haver-hi temps per a 3 gols més: el primer d’Eloi Sin que situava el 3-1 a l’electrònic. Un minut més tard, el Puigcerdà tornaria a escurçar la diferència (3-2), però a 7 segons del final Peter Dimartino va retornar els dos gols de diferència al marcador (4-2).

El Barça va mantenir el bon joc del primer temps en el segon període i només va patir en les situacions d’inferioritat. Tanmateix, la segona part va començar amb el gol de Iegor Gerasymenko que posava el 5-2 al marcador. Va ser llavors quan els visitants van reaccionar i van poder situar-se a només un gol (5-4). Amb els de la Cerdanya crescuts, Juan Gordo va aprofitar una passada de d’Eloi Sin per tornar a situar els dos gols d’avantatge abans que finalitzessin els segons 20 minuts de partit.

Carbonell salva el derbi a 30 segons del final

El partit va canviar radicalment en l’últim període quan els visitants van poder empatar el matx quan només restaven 4 minuts de partit. El Barça, però, no va permetre que la feina feta durant les dues primeres parts quedés en va i va tornar a agafar el control del partit. La recompensa va arribar a falta de 30 segons pel final del partit gràcies al gol d’Alejandro Carbonell que va donar la victòria al Barça per 7-6.

Retorn a les posicions de play off

Amb aquesta victòria el Barça fa un salt a la classificació i es queda en tercera posició a només un punt del Puigcerdà. Els blaugranes sumen 13 punts després de 4 victòries i cinc derrotes, una de les quals a la pròrroga.