Julian Edström, un suec confinat a Barcelona

Julian Edström, un suec confinat a Barcelona

El jugador del Barça Hockey Gel, de nacionalitat sueca, ens explica com està vivint el confinament lluny de la seva família així com el seu primer any de blaugrana

Una de les sensacions del Barça Hockey Gel d’enguany ha estat Julian Edström. El suec, que va arribar a Barcelona aquesta mateixa temporada, va ser un dels catalitzadors del bon joc del conjunt sota les ordres de Marcus Fajardo.

El dia a dia d’un esportista amateur

Com molts d’altres, Edström segueix havent de compaginar esport i vida professional. “Estic treballant en una empresa sueca i aquestes setmanes he estat treballant des de casa”, explica el suec, que aprofita el moment d’anar a comprar “per moure’m una mica”. Els videojocs i les conferències amb amics i companys, com és el cas de Brad Nolan -jugador nord-americà del Barça Hockey Gel-, completen la resta de la jornada.

El contacte amb la família

Un dels aspectes més complicats de gestionar és la distància amb la família. En aquest sentit, Edström explica que “parlo amb els meus pares quasi cada dia” per posar-se al dia. El jugador blaugrana reconeix que “és evident que preferiria estar amb la família però vaig sentir que, davant la situació, era una ximpleria deixar Barcelona. Aquí també estic a casa”.

El primer any de blaugrana

Pel que fa a la seva experiència com a nou jugador del Barça, després d’un any de vestir la samarreta blaugrana, el suec fa una valoració positiva de la decisió d’haver apostat per Espanya: “En un primer moment buscava una Lliga europea de primer nivell, volia fer el salt a professional, però em vaig cansar d’esperar. Després vaig sentir que volia veure món i viure en un lloc més càlid!”.

Pel que fa al nivell entre la Lliga sueca i l’espanyola el 67 blaugrana afirma que “l’hoquei gel aquí, a Espanya, és molt divertit. El primer partit no em podia creure la duresa, vaig rebre alguns cops que mai hauria rebut a Suècia”. Així i tot, Edström no ha dubtat a relacionar el Barça Hockey Gel amb el model Barça, no només per apostar pel planter, sinó també per l’estil de joc: “En vaig parlar amb en Marcus, l’entrenador. Buscàvem tenir la pastilla. Jo també em sento més còmode i gaudeixo més quan tenim la possessió”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut