Victòria en el derbi per mantenir el lideratge

El Barça Hockey Gel s’imposa al Puigcerdà per 5-1 i es manté al capdavant d’un classificació molt ajustada

L’hoquei gel ha obert el 2020 amb un derbi al Palau de Gel entre el Barça i el Puigcerdà. Els culers, que arribaven com a líders, tot i la derrota en l’última jornada del 2019 a la pista del Jaca, rebien un Puigcerdà que era tot una incògnita després d’anar de menys a més durant el primer tram de Lliga.

El partit -corresponent a la dotzena jornada- ha estat marcat pel seu ritme baix, amb molts moments sense que hagi passat res interessant sobre el gel i per les poques ocasions per part dels dos equips. Si bé és cert que en els primers 20 minuts el Barça ha intentat posar una mica d’ordre en el joc, en el segon i en el tercer parcial el caos s’ha apropiat del partit i ambdós equips han creat perill a partir dels errors del rival.

La primera ocasió de l’enfrontament ha arribat en el minut dos, mitjançant una bona acció del davanter blaugrana Julian Edström. El Barça ha tornat a avisar un minut més tard, després d’una conducció d’Ubieto que ha acabat amb un xut refusat pel porter de la Cerdanya. Superat el minut cinc de partit, Carbonell no ha desaprofitat la tercera, i, després d’una bona acció individual, ha situat l’1-0 a l’electrònic.

Per contra, els visitants han vist com el porter blaugrana, David Ros (96% d’efectivitat i +4), s’ha lluït amb tres grans aturades de mèrit per mantenir l’avantatge culer.

A dos minuts per al final del primer període, Adrián Ubieto ha tornat a perforar la porteria visitant amb un gran xut des del centre de l’atac, impossible d’aturar per al porter del Puigcerdà, aprofitant la superioritat numèrica.

El Barça es fa fort en el desordre

En el segon període, els àrbitres han hagut d'assenyalar fins a un total de 10 exclusions -sis més que en el primer temps. Així i tot, ni els de la capital catalana ni els de la Cerdanya han aprofitat aquestes accions per moure el marcador.

En el minut 21 d’enfrontament, el Puigcerdà escurçaria la diferència, però, deu minuts més tard, Edström ha tornat a situar els dos gols d’avantatge, diferència que no es mouria, tot i el penal del qual ha disposat el Puigcerdà.

Ja en el tercer temps, els de Marcus Fajardo han estat capaços d’encarrilar la victòria en el primer minut gràcies a la diana d’Oriol Rubio (4-1), que ha repetit a nou minuts per al final aprofitant un power play (5-1).

Segueixen líders

La victòria deixa el Barça com a líder en solitari amb 22 punts, seguit pel Txuri Urdin, que manté la pressió sobre els catalans després d’haver guanyat aquest vespre a Jaca (2-8).

A més, els blaugrana tornen a demostrar la seva superioritat en els derbis disputats al Palau de Gel: de les últimes onze visites del Puigcerdà, el Barça s’ha imposat nou vegades, aconseguint una diferència de gols de +28 favorable (61 gols del Barça, per 33 del Puigcerdà).