Començar l’any per la porta gran

Començar l’any per la porta gran

El Barça Hockey Gel rebrà dissabte (21.30 h) el Puigcerdà en el primer partit del 2020, l’últim de la tercera volta

La Lliga Nacional d’Hoquei Gel (LNHH) es torna a posar en marxa aquest cap de setmana per al Barça. El retorn a la competició serà dissabte (21.30 h) amb un derbi davant el Puigcerdà.

Amb el raïm encara per pair, els homes de Marcus Fajardo tornen avui al vespre a la rutina amb la mirada posada en el derbi, però també en el tram final -i decisiu- de Lliga.

Moment decisiu

A falta de cinc jornades per acabar la fase regular, el Barça és líder amb 19 punts, seguit pel Txuri, amb 18, i els de la Cerdanya, amb 17. El play-off el tanca el Majadahonda -a només un punt del Puigcerdà-, mentre que el Jaca és cuer amb 14 punts.

Aquesta igualtat fa que el tècnic blaugrana consideri que “és a partir de gener quan tot comença. Ara tenim el tram final de la Lliga, vindran els play-off i la Copa, i, per tant, en poc més de dos mesos t’ho jugues tot”. Ara bé, Fajardo també assegura que “haver fet els deures en el primer tram, et permet arribar a aquestes alçades de la temporada en un bon estat de forma, sabent a què vols jugar i com ho has de fer per guanyar cada rival”.

En aquest sentit, el nord-americà veu un equip “que li agrada tenir la pastilla, que vol tenir la possessió i que vol ser dominador”. Així i tot, reconeix que els seus jugadors “potser arriben una mica cansats”, però assumeix que el calendari és igual per a tothom. Per això, a Fajardo no li serveix d’excusa que aquest dissabte sis jugadors del Barça no puguin estar disponibles per compromisos amb la selecció espanyola, i afirma que “així i tot, ho haurem de tirar endavant”.

El Palau, un bon lloc per començar el 2020

Pel que fa a la rivalitat entre el Barça i el Puigcerdà, el tècnic blaugrana coneix perfectament el seu rival. El descriu com un equip “intens, complicat i dur” i reconeix que els derbis sempre estan marcats en vermell al calendari.

El de dissabte serà el tercer derbi de la temporada. Fins ara, una victòria per banda. L'estadística però, és favorable a un Barça que en els últims temps s’ha fet fort davant l’etern rival: dels últims 20 enfrontaments, els blaugrana s’han imposat 13 vegades, i si mirem específicament els partits disputats a la capital catalana, el Barça ha guanyat en vuit de les últimes 10 visites del Puigcerdà.

D’aquestes, la victòria més important correspon a la temporada 2015/16, quan al Barça es va imposar per vuit gols de diferència (9-1), mentre que el partit amb un nombre més gran de gols, un total de 15, correspon al primer derbi d’aquesta mateixa temporada: 11-4 favorable als blaugrana.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut