Victória important en un derbi molt igualat

L’equip d’Oscar Trigo guanya al Joventut BCR amb el suport de més de 200 persones

L’UNES Barça va sortir molt fort a l’inici del primer quart demostrant que tenia ganes de guanyar un dels derbis més igualats de la Fase d’Ascens, un parcial de 8-0 en els primers 5 minuts va agafar de sorpresa l’equip verd-i-negre.

A la represa, els visitants va donar amb la clau per generar alguna resposta ofensiva als blaugranes i finalitzava el primer quart amb 14-9 al marcador.

El segon quart va ser una lluita de poder a poder, encara que començava amb un triple de Biel Carbó, la igualtat era clara i la falta d’encert dels blaugrana feia que el marcador reflectís el 27-28 al final del segon quart.

Els deu minuts de descans, servirien per agafar una mica d’aire i tornar a la lluita, s’iniciaria el quart amb una certa incertesa anotadora per part del dos equips, no seria fins al minut tres del quart que es trencaria la sequera anotadora, arribant a l’equador del quart amb un empat 35 a 35, un temps mort demanat per Óscar Trigo, marcaria un punt d’inflexió dins el quart, ja que l’equip de Sant Feliu començaria a trobar l’escletxa ofensiva per tal d’atacar l’equip visitant amb constants superioritats dins la pintura de la mà del Fernando Valderrama que anotava amb facilitat o carregava amb falta als jugadors interiors de l’equip verd i negre. Encara que en el marcador no es reflectia aquesta superioritat, les sensacions al finalitzar el quart eren positives, tancant-se el marcador amb un favorable 41-40.

L’últim quart es presentava d’allò més emocionant, ambdós equips lluitaven cada possessió amb gran fermesa, i la igualtat al marcador seguia predominant minut a minut, fins el minut cinc del quart. La cinquena falta d’una de les torres del Joventut, faria que la superioritat d’alçada es veies igualada i la dificultat de tancar el rebot defensiu es reduís en cada atac badaloní. L’equilibri del rebot i la possibilitat de fer millors ajudes defensives faria que l’equip blaugrana jugués els millors minuts en defensa-transició, una de les característiques dels equips dirigits per Òscar Trigo, que donaria ràpidament un avantatge de sis punts a falta de dos minuts, seria insalvable per l’equip visitant. Amb una defensa final a mitja pista de llibre els col·legiats xiulaven el final del partit amb un resultat final de 59-53 que torna a l’equip al camí de la victòria i segueix fent somiar al club amb la possibilitat de competir per una plaça a la divisió d’honor la pròxima temporada.