Inaugurada oficialment la Penya Blaugrana Petits Valents SJD

Inaugurada oficialment la Penya Blaugrana Petits Valents SJD

L’Hospital Sant Joan de Déu i el FC Barcelona presenten la penya formada per joves pacients, familiars i professionals i voluntaris del centre hospitalari

La Penya Blaugrana Petits Valents SJD ha estat presentada i inaugurada oficialment aquesta tarda en un acte celebrat a l’Auditori Dr. Plaza de l’Hospital Sant Joan de Déu que ha comptat amb la participació del vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, i de l’exjugador Ramon Maria Calderé, membre de l’Agrupació Barça Jugadors.

Aquesta penya va ser aprovada a la reunió de la Junta Directiva del FC Barcelona del 6 de febrer del 2017 com un projecte inclòs en l’acord de col·laboració entre l’Hospital Sant Joan de Déu i la Fundació Barça en la campanya #paralosvalientes, a favor dels infants que pateixen càncer, per dinamitzar la captació de diners que feien falta per fer realitat el nou hospital oncològic infantil SJD Pediatric Cancer Center.

A l’acte de presentació hi han participat també el director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo; el president de la Federació de Penyes Barcelonistes del Barcelonès Oest, Salvador Balsells; la presidenta de la Penya Petits Valents, Tina Parayre, i dos joves jugadors representants de la Masia.

La penya compta actualment amb uns 200 socis, i els seus membres són principalment joves pacients de l’Hospital Sant Joan de Déu, els seus familiars i professionals i voluntaris que actuen en aquest centre. Durant l’acte, el nen Jordi Serra Capellera, pacient de l’hospital, ha rebut el carnet número 0 com a primer nen soci de la penya.

Per la seva condició de penyistes, els membres de la Penya Blaugrana Petits Valents SJD poden assistir de manera gratuïta a partits de futbol del Barça B i de l’equip femení al Miniestadi, o al Palau Blaugrana en partits d’handbol, hoquei i futbol sala. A més, poden visitar altres instal·lacions, com el Museu del Barça, i participar en els actes socials, culturals i esportius que organitza la penya.

“Un club de nens i nenes amb un hospital a dins”

El director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, ha afirmat: “La posada en marxa d’aquesta penya forma part d’un conjunt d’accions que fem al nostre centre per millorar l’estada dels pacients i els seus familiars. És el que anomenem Hospital Amic”.

El vicepresident Jordi Cardoner, ha tancat l’acte donant les gràcies per l’empenta dels barcelonistes que han tirat endavant aquest projecte: “Aquesta és una penya molt especial. Quan era petit i sentia a parlar de Sant Joan de Déu pensava que només era un hospital, però he vist que pacients, familiars, metges i voluntaris han aconseguit trencar la por i enfortir els sentiments i els aspectes humans. Això és un club de nens i nenes que té a dins un hospital, i la penya ajuda a fomentar la relació i la il·lusió que genera al seu voltant”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut