Llopis, l’exjugador de més edat del Barça

Llopis, l’exjugador de més edat del Barça

L’exporter blaugrana, de 102 anys, va disputar un total de sis partits amistosos entre el 1941 i 1943

Al llarg dels 119 anys d’història el FC Barcelona ha tingut més de 2.200 jugadors que han defensat els colors de la samarreta del primer equip. De tots ells, n’hi ha d’un especial: ell és Juan Bautista Llopis Llopis, té 102 anys i, recentment, ha estat homenatjat pel Club després de descobrir que és actualment l’exfutbolista més veterà del FC Barcelona.

Fill d’agricultors de cítrics i amant del futbol des de ben petit -compaginava l’activitat esportiva amb el negoci familiar-,  la seva etapa al Club es remunta al 1941 i s’hi va estar fins al 1943. Una etapa en què va deixar la seva població natal, Carcaixent, per completar el servei militar que havia iniciat a València i que va haver de finalitzar a Barcelona un cop va acabar la Guerra Civil.

Les seves habilitats sota pals –va ser format a l’Escola Pia d’Alzira i més endavant al juvenil del València i a la UD Carcaixent- durant el servei militar el van portar a fitxar pel Barça Amateur, l’equip no professional que tenia aleshores el Club, i durant les dues temporades que va vestir els colors blaugrana (1941-42 i 1942-43) va disputar un total de sis partits amistosos amb el primer equip.

Competència sota pals

Tot i això, no va poder debutar mai oficialment a causa de la competència ferotge que tindria a la porteria. I és que passar per davant de Lluís Miró, Argila i Pepe Nogués va esdevenir impossible. Entre això i que, a més, l’obligaven a jugar també amb l’equip de la Quarta Regió militar, el somni de jugar en partit oficial no es va poder complir mai. Això sí, va coincidir amb jugadors de renom de l’època com ara Josep Seguer -amb qui va tenir una excel·lent amistat- , Llácer i Gonzalvo III, entre d’altres.

Després de gairebé 76 anys des que va disputar el seu últim partit com a blaugrana –24 de gener del 1943- el Club ha volgut posar en valor la seva figura. I és que no tots els dies es coneix un exjugador amb més de 100 anys d’història que, tot i jugar al Club, no ha trepitjat mai el Camp Nou.

EQUIP AMB LLOPIS

Convidat al Camp Nou

Per aquest motiu, el FC Barcelona, a través del directiu Pau Vilanova, li va fer arribar una invitació per gaudir d’un partit des de la Llotja de l’Estadi. Llopis es va emocionar en rebre la invitació, tot i que va assegurar que vindrà quan faci menys fred.

El Club el va convidar en el marc del recent homenatge que es va realitzar en un acte organitzat a través de la Federació de Penyes de València i la Marina Alta, abans del Llevant-Barça de Copa, i li va fer una entrega d’una samarreta amb el seu nom al darrere i el número 1 signada pels seus successors actuals, Ter Stegen i Cillessen. L'acte va comptar amb el directiu Pau Vilanova, el responsable de Relacions Institucionals i Esportives del primer equip, Guillermo Amor, així com també del president de l'Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda, i l'exjugador Migueli. Juan Bautista Llopis Llopis torna a vestir de blaugrana 76 anys després.

_P2F9303-min

L’anècdota

D’entre les múltiples anècdotes que Llopis va explicar durant l’acte en destaca una en la qual el protagonista és Josep Samitier, que el va entrenar un dia a Les Corts i que va quedar marcat en la retina de Llopis: “Recordo que em va dir que per ser un bon porter havia de saltar una cadira per volar cap a la pilota. Un porter que només s’ajup no serveix per a res. I així ho vaig fer. La patacada cada cop que feia una estirada era ben grossa”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut