Els menors de centres tutelats viuen una jornada d’emoció i alegria amb la visita del president Laporta i les jugadores del Femení

Els menors de centres tutelats viuen una jornada d’emoció i alegria amb la visita del president Laporta i les jugadores del Femení

Infants de 0 a 18 anys en risc social i que estan tutelats en centres d’acollida van conèixer les cracs blaugrana en el marc del projecte ‘Nadal és tot l’any’ de la Fundació FC Barcelona

Prop d’un centenar de menors que viuen en diferents centres tutelats per la Direcció General de l’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya a l’àrea de Barcelona han viscut aquest dimecres un dia molt especial amb la visita del president del FC Barcelona, Joan Laporta, i de les jugadores de l’equip de futbol femení en una acció solidària organitzada per la Fundació FC Barcelona.    

 

La iniciativa s’emmarca dins del projecte Nadal és tot l’any, gràcies al qual diferents col·lectius beneficiaris de la Fundació -des d’infants hospitalitzats a col·lectius de menors, joves i dones en situació de vulnerabilitat i risc social- disposen de l’oportunitat de conèixer els jugadors i les jugadores de les diferents seccions professionals del FC Barcelona. En aquest cas, el primer equip femení de futbol ha realitzat aquesta visita, atès que durant les festes nadalenques no va poder fer la tradicional visita als hospitals pediàtrics juntament amb el primer equip masculí. Es tracta, a més, de la primera ocasió que un equip professional del FC Barcelona visita menors que viuen en centres d’acollida perquè les seves famílies,  per diferents circumstàncies, no en poden tenir cura.  

La delegació blaugrana, encapçalada pel president i les jugadores, ha comptat també amb la presència de la vicepresidenta institucional Elena Fort, el vicepresident econòmic Eduard Romeu, el directiu de l'equip femení Xavier Puig i la directora general de la Fundació FC Barcelona, Dra. Marta Segú, així com diversos patrons de la Fundació. La comitiva ha sortit de la Ciutat Esportiva i s’ha distribuït en cinc autocars per anar als diferents centres de menors de l’àrea de Barcelona que acullen nois i noies de 0 a 18 anys tutelats per l’administració que es troben en situació de desemparament. Aquestes visites formen part del programa de Benestar Emocional de la Fundació FC Barcelona i tenen com a objectiu fomentar emocions positives en infants i joves en situació de vulnerabilitat.

L’arribada de les jugadores als diferents centres ha estat tot un esdeveniment i ha suposat un moment de gran alegria i emoció per a tots aquests infants i joves, que han estat els grans protagonistes per un dia. Durant la trobada, han tingut l’ocasió de conèixer les cracs blaugrana, rebre missatges de suport i conversar sobre els interessos i aficions d’uns i d’altres i del seu dia a dia, a banda de fer-se fotos amb elles i rebre diversos obsequis, des de postals a pilotes signades per les jugadores. Per a aquestes, el fet de conèixer de prop aquests col·lectius de menors vulnerables ha estat una experiència única i molt enriquidora.  

 

Centres d’acollida i centres residencials de menors

Els centres d'acolliment i els residencials d’acció educativa ofereixen residència temporal als menors de zero a divuit anys en situació de risc social i estan gestionats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat (DGAIA) i, en aquests casos també, pel Consorci de Serveis Socials de Barcelona.    

La gran majoria d’aquests infants i joves viuen en aquests centres fins la majoria d’edat, en alguns casos són grups de germans que viuen al mateix centre, però també hi ha infants i joves migrats sense referents adults al territori. En aquests centres es treballa des de la part emotiva el sentiment de pertinença a fi que aquests infants i joves sentin com a seu el centre en què resideixen. Des de la DGAIA es treballa per afavorir la inclusió social d’aquests infants i adolescents i també de les seves famílies, potenciant la prevenció de les situacions de risc.    

A Catalunya, uns 8.500 menors d’edat estan tutelats per la DGAIA. Catalunya és la tercera comunitat autònoma a Espanya amb més infants en aquesta situació després del País Basc i Aragó amb un 57% del total. Uns 4.900 d'aquests infants (el 57,5% dels tutelats) viuen en centres, un dels percentatges més alts a tot l’Estat, i gairebé el doble de fa una dècada. Entre aquests, més de 200 són menors de sis anys. Des de la DGAIA existeixen diferents iniciatives i projectes per fomentar l’acolliment familiar de tots aquests infants.

Les entitats que gestionen aquests centres tutelats són les següents: Eduvic, Isom, Intress i Fundació Natzareth.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut