El Barça augmenta un 4% la massa social, el creixement més elevat des de 2010

El Barça augmenta un 4% la massa social, el creixement més elevat des de 2010

En el darrer any s’ha produït un increment de 5.572 membres en la xifra de socis i sòcies, després d’haver-se eliminat les restriccions per donar-se d’alta i poder fer-ho de manera online des de qualsevol lloc del món

El FC Barcelona ha tancat la temporada 2021/22 amb un total de 143.086 socis i sòcies al 30 de juny del 2022, xifra que significa un increment de 5.572 membres (4,05%) respecte al tancament de la temporada anterior, en el qual estaven registrats 137.514 socis i sòcies. Aquest increment del 4,05% reverteix la tendència decreixent en el nombre d’aquests que es mantenia des de fa deu anys i significa l’augment més elevat des del 2010, en què es va incrementar un 6,07%, en la temporada posterior a la consecució del sextet.

3200_CensSocis_2022_CAT

Aquest augment de la massa social del Club és a conseqüència de les polítiques implementades durant la temporada passada per la Junta Directiva per donar compliment al seu compromís electoral de facilitar l’afiliació al Club, fent del Barça una entitat més oberta i democràtica.

Pel que fa a la distribució geogràfica de la radiografia social, Barcelona ciutat aglutina el 39,15%, amb un total de 56.021 socis i sòcies, mentre que a la resta de Catalunya es concentren 75.169 (52,53%) i fora de Catalunya, un total de 11.896 socis i sòcies (8,31%).

Pel que fa als gèneres, un total de 105.705 socis (73,88%) són homes, mentre que les 37.381 sòcies signifiquen el 26,12% del total de la massa social.

Eliminació de les restriccions

Al final de l’exercici anterior, la Junta Directiva va decidir eliminar les restriccions per afiliar-se al Club, com ser parent de primer o segon grau amb un soci, haver estat soci o sòcia anteriorment o tenir tres anys d’antiguitat com a penyista o amb carnet de compromís, i va acordar que qualsevol seguidor o seguidora blaugrana pogués fer-se’n membre de manera presencial a l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB), però els Estatuts de l’Entitat impossibilitaven que aquesta gestió es pogués efectuar a distància i de manera digital.

Possibilitar les altes ‘online’

A l’Assemblea General celebrada el mes d’octubre passat, es va aprovar la modificació dels Estatuts que va introduir l’opció de poder-se donar d’alta com a soci o sòcia de manera telemàtica,  i un cop presa aquesta decisió, el Club va treballar en els aspectes informàtics i en els sistemes de control necessaris per garantir la seguretat i el bon funcionament de tot el procés, fins que el mes d’abril es va obrir a tots els seus seguidors la possibilitat de fer-se soci telemàticament des de qualsevol lloc del món.

La possibilitat de poder fer-se membre del Club telemàticament ha tingut una molt bona resposta per part de seguidors que han volgut incorporar-se al col·lectiu social barcelonista i durant els darrers tres mesos de temporada, entre abril i juny, es van produir un total de 1.922 altes online. Cal destacar també que una altre gruix important d’incorporacions ha estat motivat pels 1.525 aficionats barcelonistes que tenien el carnet de compromís, i que s’han beneficiat de la desaparició de la condició que marcava un mínim de tres anys amb la possessió d’aquest carnet abans de poder fer-se soci o sòcia del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut