El Barça celebra el dia de l’Orgull LGTBI hissant  la bandera irisada al Camp Nou

El Barça celebra el dia de l’Orgull LGTBI hissant la bandera irisada al Camp Nou

Més d’una vintena d’estendards que representen aquest col·lectiu es troben repartits entre la graderia del lateral del Camp Nou i l’esplanada de Tribuna per visibilitzar el compromís del Club amb la diversitat sexual i de gènere

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI que té lloc cada 28 de juny, el FC Barcelona celebra el seu compromís amb la reivindicació dels drets de la comunitat LGBTIQ+ hissant la bandera irisada en les seves instal·lacions.

El Club ha escollit com a emblema d’aquesta acció la bandera de l'Orgull progressista ‘Progress Pride’ més inclusiva. Així, s’afegeixen a la bandera irisada les franges blanques, rosades i blau clar juntament amb les marrons i negres en forma de fletxa, amb què es representa que es tracta d’un moviment en constant progressió i com encara queden passes a fer per assolir una total integració i acceptació dels diferents col·lectius dins la societat.

En total s’han col·locat 22 banderes, 19 al Camp Nou -ubicades sobre la graderia del lateral, en l’espai que ocupen durant la competició les dels equips de la Lliga i de les competicions europees- i tres més a l’esplanada de tribuna. Aquests estendards onejaran al vent com a símbol de la diversitat sexual des d’aquest dimarts dia 28 de juny i fins al dijous dia 30.

Un Club en contra de l’homofòbia, bifòbia i transfòbia

El FC Barcelona des de l’Àrea de Diversitat i Inclusió, està treballant perquè tot tipus de diversitats s'integrin com a part de la cultura organitzacional de l’Entitat i també donant visibilitat als diferents col·lectius.

El mes de maig passat amb motiu del Mes Europeu de la Diversitat el Club també va realitzar accions dirigides a la comunitat LGTBIQ+, entre aquestes un vídeo protagonitzat per María León i Dani Alves del Dia Internacional contra la l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que es commemora el 17 de maig. Amb l’ajuda de dos esportistes de màxim nivell com són la jugadora del primer equip femení, que s’ha significat en nombroses ocasions en la lluita contra l’LGTBI-fòbia, i el jugador del primer equip masculí, sempre al costat de causes com aquesta, el Club va enviar un missatge de suport a les persones que han patit, o pateixen, discriminació per la seva orientació o identitat sexual.

En el marc d’aquest compromís amb la lluita per una comunitat i un club més divers i inclusiu, el 18 de febrer Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia en el món de l’esport, es va signar un conveni de col·laboració amb l’associació Panteres Grogues per lluitar contra l’homofòbia i la discriminació per raons d’orientació o identitat sexual en l’esport i en la societat, tal com recull la darrera modificació estatutària del Club. Entre altres accions, aquesta associació ha realitzat activitats de sensibilització als staffs tècnics formatius de les seccions d’handbol, bàsquet, hoquei patins i futbol sala, així com a l’equip educatiu de la Masia.

En record de la injustícia a Stonewall Inn

La celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI recorda que a Nova York el 28 de juny del 1969 es va produir una batuda policial al local gai Stonewall Inn. A mesura que els policies anaven traient la clientela al carrer per traslladar-la a la comissaria, una multitud de persones es va concentrar davant del local per manifestar-se davant d’aquella injustícia. Va ser la primera vegada que el col·lectiu gai es rebel·lava contundentment contra la repressió institucional i social que patia. Es considera que aquest succés va marcar l’inici de l’alliberament homosexual.

La primera manifestació de l’Orgull es va realitzar a Nova York el 28 de juny del 1970. El 1977, a les Rambles de Barcelona, va tenir lloc la primera manifestació pels drets del col·lectiu LGTBI de l'estat espanyol.

 

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut