El FC Barcelona lidera el rànquing dels clubs més innovadors del món, segons Sports Innovation Lab

El FC Barcelona lidera el rànquing dels clubs més innovadors del món, segons Sports Innovation Lab

El club blaugrana es corona aquest 2022 en el primer lloc de l’informe, 25 Most Innovative Teams in The World, que elabora la consultora nord-americana especialitzada en organitzacions esportives

L’informe, Top 25 Most Innovative Teams in the World, analitza els clubs de les 10 lligues esportives més valuoses del món i per determinar el seu grau d’innovació estableix una classificació basada principalment en la capacitat que tenen aquestes entitats esportives per connectar i interactuar amb el fan. Basat en aquest criteri, el FC Barcelona, apareix en l’edició del 2022 com a primer de la llista gràcies a la seva aposta contínua per millorar l’experiència amb els seus aficionats, segons estableixen les conclusions d’aquest informe que elabora Sports Innovation Lab, consultora especialitzada a analitzar com les organitzacions esportives es relacionen amb els seus fans i que té com a CEO i cofundadora l’exesportista d’hoquei gel i medallista olímpica amb els Estats Units Angela Ruggiero.

En el rànquing del 2022, les quatre primeres posicions estan ocupades per clubs de futbol. Darrere del FC Barcelona hi figura el Real Madrid, seguit de l’Arsenal FC i el Manchester City, mentre que en la cinquena posició hi apareix el Philadelphia 76ers de la NBA. En total, dels 25 Clubs que formen part de l’informe, 10 són clubs de futbol, 9 clubs de la NBA, tres de la MLB, la Lliga professional de beisbol dels Estats Units, dos clubs de la NFL, de futbol americà, i una franquícia de la NHL, la competició nord-americana d’hoquei gel.

Per establir aquest rànquing, tots aquests clubs es van puntuar basant-se en un algoritme que mesura què significa ser innovador en tres categories diferents: per un costat la Diversificació d'Ingressos, que mesura com els clubs amplien l'abast dels seguidors i generen ingressos a través de canals alternatius. El FC Barcelona lidera aquesta categoria empatat amb el Reial Madrid. D’altra banda l’Habilitació tecnològica, un paràmetre que estableix com la utilització de la tecnologia facilita la interacció dels clubs amb els seus fans. Els Golden State Warriors de la NBA encapçalen aquest apartat. I per últim l’Agilitat de l'Organització, que mesura la eficàcia en l’estructura organitzativa dels clubs i del seu personal, així com la capacitat que tenen per integrar l’anàlisi de dades i criteris de business inteligence en les seves operacions. En aquesta categoria destaquen els Philadelphia 76ers de la NBA.

Així mateix, i pel que fa al FC Barcelona, a banda de l’estratègia per millorar l’experiència amb els fans, l’informe posa també en relleu el paper que juga dins en el Club el Barça Innovation Hub com a centre d’innovació i coneixement i la seva oferta formativa en diferents modalitats de la indústria de l’esport.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut