Laporta participa en un acte acadèmic en suport de l’aprenentatge del català a Itàlia

Laporta participa en un acte acadèmic en suport de l’aprenentatge del català a Itàlia

El president ha conversat amb els universitaris en una sessió organitzada per la Delegació de la Generalitat en aquest país, titulada “Barça: esport, món global i catalanitat”

Un grup d’estudiants de català de diversos centres universitaris italians ha participat aquest dimecres en una sessió acadèmia titulada “Barça: esport, món global i catalanitat” en la que també ha estat convidat el president del FC Barcelona, Joan Laporta, com a màxim representant d’una de les entitats catalanes amb més ressò  internacional. La trobada, que s’ha desenvolupat en format telemàtic, ha estat organitzada per la Delegació de la Generalitat a Itàlia en col·laboració amb el FC Barcelona, de la mà dels professors Núria Puigdevall de la Universitat de Nàpols Suor Orsoloa Benincasa i Anton Maria Espadaler de la Universitat de Barcelona.
 
La xerrada ha estat moderada per Joan Elies Adell, responsable de cultura de la Delegació de la Generalitat a Itàlia i també ha comptat amb la intervenció de Luca Bellizzi, delegat de la Generalitat en aquest país. Durant la sessió s’ha establert un diàleg obert entre els participants on s’han tractat, entre d’altres aspectes, les motivacions que han dut els estudiants a interessar-se per l’estudi de la llengua catalana i el valor que aporta el FC Barcelona com a dinamitzador de la llengua i la cultura catalana al món.

Visibilitat de l’idioma en l’àmbit global 

El català és la llengua oficial del FC Barcelona i el Club aposta decididament per afavorir-ne l’ús i la visibilitat a nivell global, així com per millorar i reforçar l’ús del català als seus canals globals. El Barça és l’entitat que té més abast en la difusió de la llengua catalana en l’àmbit digital: cada dia més de 266 milions de fans d’arreu del món reben comunicacions en català a través de les xarxes socials del Club.
 
El Barça dona suport moltes iniciatives que promouen la llengua i la cultura catalana, tant amb les institucions del país, com amb aquells organismes o entitats històricament compromeses amb aquest objectiu, com ha estat el recent conveni signat amb l’Enciclopèdia Catalana per acostar el català i la lectura als joves

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut