Laporta: “Estic decebut, haurem de reforçar l’equip i prendre decisions importants”

Laporta: “Estic decebut, haurem de reforçar l’equip i prendre decisions importants”

El president del FC Barcelona assegura en una entrevista a L’Esportiu que, ara mateix, “encara que generéssim determinats ingressos, el criteri de LaLiga no ens permetria tenir marge salarial”

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha repassat l’actualitat del Club en una entrevista que s’ha publicat aquest dimecres al diari L’Esportiu. En ella, valora la temporada del primer equip i la resta de seccions professionals i explica en quina situació es troba actualment el Club vers el fair-play imposat per LaLiga. Repassem a continuació les declaracions més destacades.

Valoració de la temporada 

“Acabo la temporada emprenyat i decebut. Decebut perquè, malgrat que soc conscient que hem tingut lesions, no es pot perdre a casa contra el Cadis, el Rayo Vallecano i el Vila-real”

“Estic decebut amb l’actitud de l’equip. He patit tant o més que Xavi per aquesta falta de caràcter. No ho entenc i ha estat una gran decepció. Aquest equip no ha tingut en cap moment un lideratge i m’he quedat decebut i emprenyat”

“Hi hem d’afegir que no hem guanyat cap de les finals que vam jugar la setmana passada, ni el femení ni el bàsquet. A veure si l’handbol ens dona una alegria a Europa i el futbol sala, en la lliga”

La situació econòmica del Club

“Ara tenim una plantilla que s’ha d’estructurar més i s’ha de fer més competitiva. Tenim uns contractes heretats que són difícils de reconduir i haurem de prendre decisions en aquest sentit. M’imagino que seran decisions dràstiques o que s’han d’adequar a la situació econòmica del Club”

EntrenamentEstadiPrncepFaisalbinFahd11012021_pic_2022-01-11entrenoriyadh60

“Reconduir aquesta situació econòmica encara requereix temps. Tenim una sèrie d’opcions, però no n’hi ha cap de fantàstica, perquè totes comporten o bé vendre drets de televisió o participacions de les empreses que desenvolupen línies de negoci del Club”

El fair-play financer

“Tenim una doble realitat perversa, que és el criteri de la Lliga de futbol professional. És inversemblant la manera que té de reaccionar davant una situació com la d’un Club com el Barça, que està necessitat de generar ingressos”

“Ho estem fent, però, encara que generéssim determinats ingressos, el criteri de LaLiga no ens permetria tenir marge salarial. Respectem les normes, però entenem que són estrictes i són un greuge comparatiu amb altres països. Estem parlant amb LaLiga, però veiem una posició molt enrocada”

“És complicat conviure amb aquests criteris tan restrictius i estrictes que fixa la Lliga de Futbol Professional”

“Continuarem discutint i intentar convèncer-los que hem de tenir fair play, perquè no pot ser que no puguem fitxar ningú per a la temporada vinent”

L’operació amb CVC

“CVC és una operació que hem anat millorant. Però, en termes de fair play, la nostra sorpresa és que resulta molt poc. Hem de posar a la balança si ens surt a compte vendre el 10% dels drets de televisió per 270 milions i 50 anys”

Noms propis

“L’agent de Dembélé no respon l’oferta. Estem preparant la temporada vinent fa temps i és un tema que tenim encallat”

“Sergi Roberto és un jugador que l’entrenador vol, que considera que entén perfectament el sistema de joc, perquè fa molts anys que juga a la casa. Tenim la previsió de renovar-lo però també tenim el fair play que ens està bloquejant”

“Fa molt de temps que el representant de Gavi té l’oferta de renovació sobre la taula. Nosaltres no tenim notícies que l’hagi acceptada. Les notícies que tenim són que estan comparant i que en algun moment haurà de dir alguna cosa”

“Frenkie de Jong té una gran qualitat, coneix el nostre sistema i, sí, és un jugador cobejat en el mercat i ens han arribat propostes, però nosaltres pensem que ha de continuar al Barça”

OtroALA-FCB23012022_pic_2022-01-24otroalaves-barcelona05

“Lewandowski té un any més de contracte amb el Bayern i aquesta és la situació. I ja està, no puc dir res més”

L’equip femení

“Crec que hem fet un paper molt digne aquesta temporada. Boníssim. El que sí que m’agradaria és que la Lliga espanyola fos més competitiva, perquè crec que la conseqüència que no ho sigui gaire ens va portar a fer una final en què potser ens va faltar la força que va mostrar l’Olympique Lió”

“A Europa hem pogut competir i hem anat amb el cap ben alt i dret, i podem dir amb orgull que estan donant moltes alegries al Club i que són una part molt important del Club, cada vegada més”

“Estem valorant, en un dels edificis que hi ha, fer la Masia femenina, ara és mixta. Tenim una aposta decidida pel Barça femení”

JoanLaportaVisitaFCBarcelonaFemen18052022__gp10713

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut