Alexia i el Barça Femení, protagonistes de la 25a Festa de l'Esport Català

Alexia i el Barça Femení, protagonistes de la 25a Festa de l'Esport Català

Aquesta entrega de premis, corresponent a l’any 2021, s’hauria d’haver fet el passat 18 de gener, però es va ajornar per raons sanitàries

Aquest dimarts, al CaixaForum Barcelona, s’ha celebrat la 25a Festa de l’Esport Català. I el FC Barcelona ha estat present en l’acte, representat pel president del FC Barcelona Joan Laporta, així com per la vicepresidenta institucional Elena Fort, el vicepresident econòmic Eduard Romeu i el membre de la Junta Directiva Àngel Riudalbas.

Perquè el Barça ha estat un dels protagonistes de la gala, amb diversos premis que s’han tenyit de blaugrana. Els més destacats, el premi a 'L’equip que més èxits ha donat a l’esport català', que ha estat per al Barça Femení i que ha recollit el president Joan Laporta, i el de 'Millor esportista catalana de l’any' per a Alexia Putellas, que ha recollit Elena Fort.

"Després de la final de Torí, les jugadores estaven tocades i tristes perquè volien repetir la temporada passada, per la qual ens esteu donant aquest guardó que agraïm. Per a nosaltres és un orgull rebre aquest premi”, ha comentat el President Laporta. "Tot i així, son fortes i les veig amb ganes de tornar-hi. Ara toca la Copa de la Reina. És un equip guanyador de mena i hem de seguir treballant i millorant”, ha afegit.

Per la seva part, Elena Fort ha comentat que “l’Alexia és la capitana d’un equip de jugadores fantàstiques, fortes i valentes”. “Ella ha aconseguit liderar aquest equip i el més important de tot: ser una referent. Aquest és el seu llegat més important. Aquestes jugadores estan posant la llavor d’un projecte que d’aquí a molts anys seguirem gaudint”, ha sentenciat. 

mini__GP26738

En categoria masculina, el premi per a l'esportista de l'any ha estat per al piragüista Saúl Craviotto, plata a Tòquio i primer olímpic català d’arribar a les cinc medalles. Cal recordar que aquesta entrega de premis, que correspon a l’any 2021, s’hauria d’haver fet el passat 18 de gener, però es va ajornar per raons sanitàries. 

A més d’Alexia i el Barça Femení, l’exjugador del Barça de bàsquet Pau Gasol –premi a esportista llegendari-, l’ambaixador de la Fundació Barça Àlex Roca –premi a l’esperit esportiu- i l’extècnic del Barça d’handbol Xavi Pascual –premi al millor entrenador- han estat reconeguts. 

La Festa de l’Esport Català va néixer el 1996 de la mà de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i del diari Sport. Des de llavors, cada any reconeix els esportistes catalans i les entitats esportives més destacades. En les darreres 24 edicions, nombrosos blaugranes han estat guardonats amb algun premi, com ara Jordi Alba, Xavi Hernández, Gerard Piqué, Carles Puyol o Víctor Valdés, entre d’altres.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut