Els equips de bàsquet i futbol sala visiten l'exposició del referèndum de l'Espai Barça

Els equips de bàsquet i futbol sala visiten l'exposició del referèndum de l'Espai Barça

Jugadors i tècnics han conegut de primera mà els detalls de la consulta sobre el finançament que farà realitat el projecte de renovació de l’Estadi i la construcció del nou Palau Blaugrana

Els equips professionals del FC Barcelona estan realitzant visites guiades a l’Exposició del Referèndum sobre el finançament de l’Espai Barça se celebrarà el proper 19 de desembre per conèixer tots els detalls d’aquest projecte cabdal per al futur del Club. 

Aquest dimarts han estat les plantilles del bàsquet i el futbol sala les que han recorregut el recinte de 400 m2 ubicat a l’esplanada del Camp Nou i que està oberta a tots els socis, sòcies i aficionats que vulguin saber més de l’Espai Barça abans de la celebració de la consulta vinculant.

L’equip de futbol sala al complet, amb els jugadors i el cos tècnic, ha estat el primer a fer la visita, i posteriorment ho ha fet el bàsquet blaugrana, a la qual s’hi ha sumat el General Manager Juan Carlos Navarro i el director esportiu Mario Fernández. Els ha guiat el director de Patrimoni i Espai Barça, Ramon Ramírez, que ha posat un especial èmfasi en el fet que el nou Palau es construirà tot just s’acabi la remodelació de l’Estadi. Encara no hi ha un projecte definitiu del nou Palau, però sí quines són les línies mestres de com serà la instal·lació que acollirà els partits dels equips professionals del Club: constarà d’un recinte principal per a 15 mil espectadors i un annex, el Palau Petit, amb capacitat per a 4.000 espectadors; i l’objectiu és que conservi la màgia i l’atmosfera del Palau actual, que enguany compleix 50 anys des de la seva inauguració.

Entusiasmats amb el projecte

Els jugadors dels dos equips, que han fet la visita per separat, han vist com serà per dintre el nou Estadi, amb una simulació per vídeo que permet veure algunes de les millores que s’han introduït en el projecte, com el doble anell VIP que separa la segona i la tercera graderia, que serà de nova construcció, i la nova coberta, que incorpora una gran superfície de plaques fotovoltaiques per fer de la instal·lació un referent en sostenibilitat mediambiental. I també han rebut totes les explicacions pertinents sobre el finançament i el procés del referèndum del proper dia 19 de desembre, amb la novetat del vot telemàtic.


En acabar, tocava fer valoracions. I el cert és que el projecte ha despertat un consens general en els integrants dels dos equips. El capità del bàsquet, Pierre Oriola, ha elogiat un projecte “que és molt important per modernitzar el Club, com ja han fet altres equips d’Europa, i que també és necessari per tenir altres fonts d’ingressos”, i ha destacat que l’ambient que es viu actualment al Palau Blaugrana “és espectacular, i esperem que amb 15.000 persones que tindrà el nou Palau aquest ambient es multipliqui, perquè estem parlant de duplicar l’aforament respecte al que tenim ara. A continuació ha afegit que segur que tindríem “si no el millor pavelló d’Europa, un dels millors”. Oriola també ha animat els socis i sòcies a participar en el referèndum: “Esperem que sigui un gran dia i que puguem aconseguir aquest finançament que farà que tinguem l’Espai Barça com més aviat millor”.


Pel que fa al capità del futbol sala, Sergio Lozano, ha comentat la bona impressió que causa el projecte “tant a nivell arquitectònic, com a nivell de planificació”. “Ens han explicat que ara toca fer aquest esforç econòmic i també de conviure amb les incomoditats de les obres per després tenir un Estadi i un Palau plenament del segle XXI que atrauran més gent i ens permetran seguir un club capdavanter en tots els aspectes, tant a nivell esportiu com a nivell d’ingressos”, ha explicat Lozano.


“Tots els esportistes del Club ens acabarem beneficiant del projecte perquè comportarà una millora integral de totes les instal·lacions i, en el nostre cas concret, la construcció d’un nou Palau Blaugrana que estarà a l’altura dels millors recintes poliesportius del món”, ha afegit el capità del futsal.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut