Joan Laporta es troba amb les penyes de Galícia

Joan Laporta es troba amb les penyes de Galícia

El president, acompanyat del vicepresident Antonio Escudero i el directiu Josep Ignasi Macià, va poder intercanviar impressions sobre la situació del moviment penyístic i l’actualitat del Club

Aprofitant el desplaçament del primer equip a Vigo, el president Joan Laporta, acompanyat del vicepresident Antonio Escudero i el membre de la Junta Directiva Josep Ignasi Macià, van dur a terme el divendres una reunió amb les penyes gallegues.

L’acte va començar amb la tradicional visita a la seu de la Peña Barcelonista de Marín. Fundada el 1995 i presidida per Salvador Cerviño, la de Marín és una de les penyes més grans de tot Galícia, amb més de 150 associats. Al llarg dels seus més de 25 anys d’història, la penya ha estat amfitriona de nombrosos actes, entre els quals destaca l’organització de la Xuntanza de Penyes Galegues el 2008.

Després de la visita a la penya, la comitiva blaugrana es va traslladar a l’ajuntament de la localitat, on van estar rebuts per l’alcaldessa María Raballo, i el regidor d’esports, Antonio Traba. A aquesta trobada, també van voler assistir l’exjugador del FC Barcelona, Manolo Tomé, i el president de la Federació de Penyes del Celta, José Méndez, presència que mostra la cordialitat que regna entre les dues aficions tot i l’enfrontament esportiu del dia següent.

Al Concello de Marín, el president Laporta va voler agrair l’hospitalitat amb la qual havien estat rebuts en aquesta població gallega i tant ell com la representació oficial van signar en el llibre d’honor de l’ajuntament.

Reunió de penyes amb un centenar d’assistents

En finalitzar l’acte més institucional de la jornada, Joan Laporta, Antonio Escudero, Josep Ignasi Macià i la resta de components de l’expedició blaugrana es van dirigir a la sala on es trobaven un centenar de representants de les penyes gallegues, amb els quals van celebrar una reunió de treball en què van poder tractar diferents aspectes sobre la nova organització del moviment penyístic i altres temes al voltant de l’actualitat del Club.

Aquestes reunions són una iniciativa de la Junta Directiva del FC Barcelona per tal d’apropar el Club a les Penyes, entitats que han pogut recuperar el contacte directe amb el Barça. El nou intercanvi d’impressions i idees que s’ha fet a Galícia ha servit tant per resoldre dubtes dels penyistes com per escoltar les seves inquietuds per tal d’incorporar-les a la nova estratègia de l’àrea.

Un sopar com a colofó

Després de la reunió de treball, els assistents van poder intercanviar també impressions en un ambient més relaxat. Un sopar va servir perquè el president de la Peña Barcelonista de Marín, i també de la Federació de Penyes Galegues, Salvador Cerviño, agraís la visita del president a la seva terra i la seva disponibilitat per respondre a les preguntes de les penyes, així com a la resta de membres de Junta Directiva que l’acompanyaven.

Per la seva banda, Laporta va tornar a recalcar la importància del suport de penyes i penyistes en uns moments complicats per al FC Barcelona. I, amb to optimista, va assegurar que s’està treballant per construir un Club i un equip més forts que mai.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut