El Camp Nou renova la seva gespa

El Camp Nou renova la seva gespa

Els treballs estaran enllestits a finals de juliol i oferiran al primer equip un terreny de joc de màxima qualitat amb gespa seleccionada dels millors vivers d’Europa, posteriorment hibridada

Aquest dimarts van començar els treballs per renovar la gespa híbrida del Camp Nou de cara a la temporada 2021/22, una feina que en els darrers anys es realitza cada estiu -l’últim canvi va tenir lloc l’agost del 2020- amb l’objectiu de poder oferir al primer equip la millor gespa possible durant tota la temporada. El calendari preveu tenir el terreny de joc enllestit la darrera setmana de juliol per afrontar en les millors condicions el Trofeu Joan Gamper i l’inici de les competicions oficials.

La renovació de la gespa és fruit del seguiment que es fa any rere any a partir de l’anàlisi de valors meteorològics, climàtics, etc., que indiquen la necessitat de fer aquesta actuació. El canvi comença amb l’eliminació de la capa vegetal superficial, la capa d’arrelament, les fibres i la sorra. Una part d’aquesta sorra es reutilitza i es mescla amb una de nova amb qualitats agronòmiques i mecàniques adequades.

Després de l’anivellament de la base, es col·loquen les noves gleves de gespa. Aquesta tasca es realitza de nit aprofitant les condicions òptimes de temperatura i humitat. Un cop posades s’hibriden, cosint-les amb màquines d’última generació per aconseguir el millor dels resultats. Finalment es duen a terme tasques de revisió i administració d’adobs, entre d’altres.

Gespa híbrida per cinquena temporada

La gespa del Camp Nou és de màxima qualitat i se selecciona de diversos vivers d’arreu Europa seguint els requeriments del FC Barcelona. Es transporta a Barcelona en camions frigorífics que viatgen de dia per procedir a la col·locació de la gespa aquell mateix vespre amb l’objectiu de  disminuir al màxim l’estrès de l’operació i evitar les hores de màxima calor. Això fa que s’allargui el temps d’implantació de la gespa, uns 2.000 m2/dia, però s’assegura la seva idònia adaptació.

El Camp Nou utilitza una gespa híbrida des que es va implementar aquest sistema en la temporada 2016/17 per reforçar la gespa 100% natural. Aquest sistema proporciona una tracció i una estabilitat del terreny de joc més uniforme durant tot l'any i, per tant, s'obtenen unes prestacions millors en el camp per jugar a futbol.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut