El Barça recorda Cruyff en el cinquè aniversari de la seva mort

El Barça recorda Cruyff en el cinquè aniversari de la seva mort

El president Laporta, acompanyat de diversos membres de la Junta Directiva i de la filla de Johan Cruyff, Susila Cruyff, ha dipositat un ram amb 14 roses als peus de l’estàtua que homenatja l’holandès situada a l’esplanada del Camp Nou

Aquest dimercres 24 de març es compleix el cinquè aniversari de la mort de Johan Cruyff i el FC Barcelona ha volgut recordar un dels mites contemporanis del barcelonisme i una de les persones més influents i inspiradores del món del futbol, el llegat del qual no només perdura sinó que es troba plenament vigent.

El president Joan Laporta; el vicepresident primer, Rafael Yuste; la vicepresidenta institucional, Elena Fort i la filla de Johan Cruyff, Susila Cruyff, han participat aquest dimecres al matí en un acte privat en el que han dipositat un ram amb 14 roses vermelles i un de tulipes als peus de l’estàtua que recorda l’holandès a l’esplanada de tribuna del Camp Nou. Els han acompanyat també Jordi Casals, president del Barça B i Enric Masip, exjugador d’handbol del FC Barcelona. Amb aquest gest el Club vol mantenir encesa la flama del Johan i sumar-se al pesar de la seva família en aquesta data tan assenyalada.

Ofrena floral en memòria de Johan Cruyff.
Ofrena floral en memòria de Johan Cruyff.

L’ofrena s’ha realitzat sota l’estàtua ubicada davant l’accés de tribuna del Camp Nou, molt a prop de l’escultura de Ladislau Kubala. La figura representa una imatge molt icònica i reconeixedora de Cruyff, en un gest molt fotografiat durant la seva etapa com a capità del Barça als anys 70.

Es pot veure a l’holandès amb el seu 9 a la samarreta blaugrana donant indicacions amb el braç, marcant el camí, un posat que no només va desenvolupar en la seva etapa com a jugador, sinó també en la d’entrenador i que, posteriorment, ja retirat, també va exercir en iniciatives socials com la Fundació Johan Cruyff -amb qui col·labora estretament la Fundació Barça- i empresarials, desenvolupades sota el paraigües del World of Johan Cruyff. L’escultura, feta de bronze, es va inaugurar l’agost del 2019 i és obra de l’artista holandesa Corry Ammerlaan van Niekerk.

DECLARACIONS DE JOAN LAPORTA

“En Johan ha estat el personatge més important de la història moderna del FC Barcelona. Com a jugador va transformar el futbol en art; ens va donar la lliga del 73/74, amb un 0-5 al Bernabéu que queda a la memòria col·lectiva de tots els culers. Després com a entrenador, quatre lligues i la primera Copa d’Europa. Va ser el pare d’una filosofia que ens ha portat pel camí dels èxits i ha estat l’inspirador de l’etapa en que el Barça ha estat referència a nivell mundial. Sempre el tindrem en el nostre record.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut