Les jugadores i els jugadors del Barça defensen la diversitat amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Les jugadores i els jugadors del Barça defensen la diversitat amb motiu del Dia Internacional de la Dona

El primer equip femení i masculí saltaran aquest dissabte al terreny de joc amb una equipació especial en què en lloc dels noms a l’esquena lluiran aquells atributs que els fan diferents

Les jugadores i els jugadors dels primers equips de futbol del FC Barcelona saltaran aquest dissabte al terreny de joc en els seus respectius partits de Lliga lluint un disseny especial de la primera equipació blaugrana, que celebrarà la diversitat davant el proper Dia Internacional de les Dones. L’acció s’emmarca dins la nova campanya del Barça amb motiu de la commemoració del 8 de març, i amb què el Club vol posar en relleu que únicament serà possible assolir la igualtat si som capaços de reconèixer i acceptar les diferències entre tots els éssers humans. 

Així, les jugadores del Barça portaran durant la prèvia del seu partit contra el Santa Teresa (15.00 hores CET), una samarreta que a la part frontal incorporarà un patch especial amb la pregunta “What makes you different?” (Què et fa diferent?) i en què el nom a l’esquena se substituirà per aquells  atributs diferenciadors que les defineixen. Així mateix, el número al dorsal se substituirà per un 8M, en al·lusió a la data de celebració a nivell internacional del Dia de la Dona. Cada jugadora ha escollit personalment l’atribut que portarà al dorsal, entre els quals SENTIMENT, PASSIÓ, RENDIMENT, CORATGE, FORÇA i COMPROMÍS. Així mateix, les dones de Lluís Cortés portaran un braçal de color lila durant tot l’enfrontament. En aquesta acció el Club ha col·laborat amb STANLEY, partner de l’equip Femení, amb el qual l’entitat blaugrana treballa conjuntament per promoure l’esport femení. 

Al vespre, els jugadors del primer equip lluiran un disseny similar davant l’Osasuna (21.00 hores CET). Durant la prèvia, els homes de Ronald Koeman també portaran la samarreta blaugrana amb el patch de “What makes you different?” i un atribut que els defineix al lloc del nom, així com el 8M a l’esquena. Entre els atributs que portaran hi ha els d’OPTIMISME, ESFORÇ i RESPECTE. Igual que l’equip femení, el masculí també portarà un braçal lila durant tot el partit. 

Els altres dos equips professionals del Club que tenen competició aquest dissabte, el Barça d’handbol i el Barça d’hoquei patins, també s’uniran a la celebració del Dia de la Dona lluint el braçal lila en els seus respectius enfrontaments. Igualment, s’uniran a la campanya els esports amateurs, que lluiran el braçal en els seus partits del cap de setmana, a excepció del Barça Rugby i el voleibol masculí, que ho faran quan se celebrin els seus enfrontaments, els quals han estat ajornats a causa de la detecció de casos de positiu per Covid-19.

Després dels partits d’aquests dissabte, vàries de les samarretes dels jugadors i jugadores del primer equip masculí i femení amb el disseny especial celebrant la diversitat se subhastaran amb l’objectiu de recaptar fons que es destinaran a finançar els programes d’inclusió de la Fundació Barça.

#WeAreAllDifferent8M, totes i tots som diferents 

Les accions previstes aquest dissabte s’emmarquen dins la campanya #WeAreAllDifferent8M impulsada pel Club per commemorar aquest any el Dia Internacional de les Dones, i que es presenta sota el lema “Només valorant la diversitat, podem aconseguir la igualtat”. 

Una campanya que també es portarà a l’àmbit digital amb una acció generada a través de les xarxes del Club, en què es convida els fans a posar en valor la diversitat penjant una imatge seva en els seus perfils on es mostrin fent el símbol matemàtic de la diferència (≠) amb el hashtag #WeAreAllDifferent8M. En aquesta línia, en els canals del Barça també es publicaran imatges del jugadors sumant-se a la iniciativa i fent aquest símbol. 

La campanya culminarà el dilluns 8 de març, quan se celebra a nivell internacional el Dia de la Dona, amb la publicació a través dels diferents canals del Club d’una peça audiovisual, abanderada per l’equip femení de futbol i que comptarà amb la representació de diverses àrees del Club: una educadora de la Fundació del Programa d’Inclusió, una pionera del Barça Femení del 1970 o la mateixa sor Lucía Caram, membre del Grup Edelmira Calvetó. Aquesta peça ret homenatge a aquesta diversitat i advoca per la necessitat que la societat l’entengui i l’accepti per tal d’avançar cap a la igualtat en tots els àmbits, tant dins com fora de l’esport. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut