El 41è Congrés de Penyes ha acollit el primer debat amb els tres candidats

El 41è Congrés de Penyes ha acollit el primer debat amb els tres candidats

La trobada s'ha celebrat en format telemàtic i ha pogut ser seguit en directe per milers de socis i penyistes per 'streaming', BarçaTV o BarçaTV+

La Confederació Mundial de Penyes ha celebrat avui el 41è Congrés Mundial de Penyes, una edició que ha transcorregut sense públic i en un format telemàtic pensat perquè els més de 171.000 penyistes, així com tots els socis i sòcies del FC Barcelona, el poguessin seguir des de casa seva. L’acte, que sense la irrupció de la Covid-19 hauria tingut lloc durant el mes d’agost de 2020 en coincidència amb el Trofeu Joan Gamper, també ha acollit el primer debat dels tres candidats a la presidència del Club i ha estat retransmès en directe per BarçaTV, la plataforma BarçaTV+ i també en streaming a les pàgines web respectives del Club i la Confederació. 

El 41è Congrés Mundial de Penyes ha arribat després d’una temporada condicionada per la pandèmia de la Covid-19, i a tan sols una setmana de les eleccions a la presidència del FC Barcelona. Aquests dos aspectes han marcat l’esdeveniment, així com l’inici d’una nova etapa per a la Confederació en el seu projecte de modernització, digitalització i internacionalització del moviment de penyes. 

Crida de Carles Tusquets per anar a votar 

Al final de l'acte del Congrés i abans de l'inici del debat entre els candidats a la presidència del Club, Carles Tusquets, president de la Comissió Gestora, ha agafat la paraula per agrair tota la tasca que fan les penyes, tant en la defensa del Barça en els seus territoris, com per la participació en un gran nombre d'accions solidàries.

Carles Tusquets ha volgut acabar la seva intervenció animant la participació dels socis a les eleccions del 7 de març:  “Vull aprofitar per fer una crida a tots els socis per anar a votar el proper diumenge, amb la tranquil·litat de saber que el Club ha cuidat tots els aspectes perquè aquestes eleccions se celebrin de manera segura i siguin tot un èxit. La nova junta directiva i el nou president que surti escollit han d’estar reforçats per una màxima afluència de socis a les urnes, i demostrar que el Club està més viu que mai, tot i les dificultats del període que travessem".

El Congrés de Penyes fa balanç i mira al futur 

Després de la presentació dels comptes i el pressupost de l’entitat, el Congrés ha fet un repàs a l’activitat del moviment durant els últims mesos, afectada per la necessitat d’adaptar-se a nous formats que permetessin arribar als penyistes respectant les restriccions sanitàries. També ha tingut lloc la presentació del llibre El Centenari de les Penyes”, editat en motiu del segle de vida del moviment, commemorat l’any 2019. 

A nivell solidari, tampoc no ha cessat el treball, malgrat que alguns projectes hagin quedat pausats. En total, la temporada 2019/20 va tancar amb gairebé 600 accions solidàries, sumant-hi aquelles dutes a terme durant el confinament, els projectes emmarcats en el Consell de Solidaritat i altres iniciatives per part de Federacions i penyes. 

“Tot i les dificultats, hem seguit actius i hem mantingut la nostra essència. A més, la pandèmia ha posat de relleu, encara més, el nostre enorme esperit solidari”, ha declarat el president de la Confederació, Antoni Guil. “Ara, encarem un futur il·lusionant en què volem seguir treballant al costat del FC Barcelona i construint un moviment de penyes encara més sòlid, global i digitalitzat”, ha afegit. 

Reconeixement a la lluita contra la Covid-19 

En un any marcat per la Covid-19, el Congrés ha volgut fer un reconeixement especial a tots els membres del moviment que s’han implicat en la lluita contra aquesta pandèmia. Des de l’inici del confinament, s’han impulsat accions de tota mena per a ajudar aquelles entitats i persones que ho han patit de més a prop. Entre d’altres, s’ha col·laborat amb Bancs dels Aliments i el Banc de Sang i Teixits, i s’han realitzat múltiples donacions econòmiques i de material a hospitals, organitzacions benèfiques i residències. 

Com a figura cabdal d’aquesta lluita dins del sector sanitari, la Confederació ha atorgat el VI Premi “Amistat” Edmundo Bazo al Dr. Antoni Trilla, Cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. “Reconeixements com aquest ens animen a seguir jugant aquest partit fins l'últim minut, i no tinc cap dubte que el guanyarem”, ha expressat el Dr. Trilla. D’altra banda, la Confederació ha manifestat un cop més el seu compromís amb la situació actual fent entrega d’un xec de 5.000 euros al Banc dels Aliments, entitat amb qui manté una estreta col·laboració. 

Debat entre els tres candidats a la presidència 

Amb la col·laboració de Seguiment FCB, la Confederació ha destinat el segon bloc de l’acte a un debat electoral que ha comptat, per primer cop, amb la presència dels tres candidats: Joan LaportaToni Freixa i Víctor Font

Tots tres han tractat la situació actual del Club i alguns aspectes esportius i econòmics clau per al futur, però han estat les qüestions més relacionades amb l’àrea social les que han centrat el debat. El model de propietat del Club, la forma en què els socis participaran en el seu govern o la involucració de les penyes i penyistes en el dia a dia de la institució han estat alguns dels temes tractats. Laporta, Freixa i Font també han exposat els seus plans en relació a l’Espai Barça, així com als abonaments al Camp Nou, el sistema Seient Lliure, l’Espai d’Animació o la gestió dels desplaçaments. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut