Mor l'exjugador Miquel Ferrer

Mor l'exjugador Miquel Ferrer

Era el darrer supervivent de la plantilla de les Cinc Copes de la temporada 1951/52 en què el Barça de Kubala ho va guanyar absolutament tot

Aquest 2 de gener va morir Miquel Ferrer Aymamí, qui era el darrer supervivent d’aquella fabulosa plantilla de les Cinc Copes, la de la temporada 1951/52 en què el Barça de Kubala ho va guanyar absolutament tot. Per desgràcia, un debut prematur, els nervis i una competència ferotge a la seva posició van malmetre la seva efímera etapa blaugrana. 

Nascut a Les Borges del Camp (Tarragona) el 28 de novembre del 1932, Ferrer va ingressar al futbol base blaugrana amb 14 anys de la mà de Ramon Llorens. De l’equip amateur va passar al filial Espanya Industrial, on s’hi va estar els anys 1949-51. Aleshores ja destacava com un migcampista de joc cerebral i tècnic i l’entrenador del primer equip, Ferdinand Daucik, es va fixar en ell. Així, el 30 de setembre de 1951, quan només tenia 19 anys, Ferrer va debutar amb el Barça.

Malauradament aquell dia va ser un sac de nervis i l’equip barcelonista va perdre davant el València per 1-3. Com a conseqüència, el jove migcampista tarragoní només tornaria a jugar un partit de Lliga més amb el FC Barcelona durant aquella temporada. Va tornar a l’Espanya Industrial i el 1954 va fitxar per l’Oviedo, on va triomfar. Tanmateix, en acabar la temporada 1957/58, havent aconseguit l’ascens a Primera Divisió amb l’equip asturià, va decidir retirar-se de la pràctica del futbol amb només 26 anys. Aleshores va passar a treballar a la fàbrica de material elèctric que tenia per el seu pare i mai més es va preocupar pel futbol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut