Yulimar Rojas, millor atleta mundial del 2020

Yulimar Rojas, millor atleta mundial del 2020

Premiada en els World Athletics Awards, l'atleta veneçolana del FC Barcelona va batre el rècord del món de triple salt en pista coberta el mes de febrer

L’atleta veneçolana del FC Barcelona Yulimar Rojas, ha estat guardonada com a millor atleta del món del 2020 en la cerimònia dels World Athletics Awards d’aquest any, que s’ha celebrat de forma virtual.

Yulimar Rojas, de 25 anys, va batre el mes de febrer al meeting de Madrid el rècord del món de triple salt en pista coberta amb un registre de 15,43 i ningú ha pogut amb ella en les quatre proves celebrades sota sostre i a l'aire lliure aquesta temporada. L’atleta blaugrana suma aquest premi a un palmarès que ja disposa de títols mundials i una medalla de plata olímpica.

Rojas, pupil·la de l’ex saltador cubà Iván Pedroso, amb el qual treballa a Guadalajara (Espanya), és una de les millors atletes de les últimes temporades, i en el seu palmarès hi figuren una medalla de plata olímpica aconseguida als Jocs de Rio 2016, dos títols  mundials a l' aire lliure (Londres 2017 i Doha 2019), i dos més en pista coberta (Portland 2016 i Birmingham 2018).

EofDjJzXIAEb9X8

Una nova motivació de cara al 2021

Yulimar Rojas s’ha mostrat molt sorpresa i agraïda pel premi: "Sincerament, no m'ho esperava, realment no m'ho puc creure. És una gran alegria que m’omple de felicitat. Només pel fet de ser una de les finalistes ja em considerava guanyadora; ser nominada entre altres atletes excepcionals ja era un èxit meravellós”.

L’atleta veneçolana considera que el premi representa un nou al·licient de cara a la propera temporada: “Aquest premi significa molt per a mi i per a tots els que treballen cada dia amb mi, tots els que em donen força i motivació cada dia. Ser la millor atleta de l'any és un nou al·licient per afrontar el 2021. Espero que pugui ser un any fantàstic i l’afronto amb molta ambició”.

Rojas agafa el relleu de la nord-americana Dalilah Muhammad en aquest palmarès, i al costat de la veneçolana completaven la llista de finalistes d'aquest any les holandeses Femke Bol i Sifan Hassan, les etíops Letesenbet Gidey i Ababel Yeshaneh, les kenyanes Peres Jepchirchir, Faith Kipyegon i Hellen Obiri, la britànica Laura Muir i la jamaicana Elaine Thompson-Herah.

En categoria masculina, el premi a millor atleta de l’any ha estat pel saltador de perxa suec Armand Duplantis, que va batre el rècord mundial de salt de perxa dues vegades amb 6,17 m. y 6,18 m.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut