Amor reviu a ‘LÀlbum’ els seus moments més especials al Barça

Amor reviu a ‘LÀlbum’ els seus moments més especials al Barça

Barça TV+ estrena avui el sisè capítol de la sèrie documental produïda per Barça Studios, on els millors jugadors de la història blaugrana repassen la seva trajectòria al Club

Guillermo Amor és el protagonista d’una nova entrega de la sèrie L’Àlbum, on el jugador reviu els moments clau que va viure durant la seva etapa com a jugador blaugrana, des de la seva arribada a la Masia amb 12 anys fins a la seva última temporada, la 1997/98, vestint la samarreta del primer equip, quan el Barça es va alçar amb la Lliga i la Copa del Rei.

Aquest nou episodi, el sisè de la sèrie L’Àlbum, s’estrena avui, divendres 4 de desembre, a través de Barça TV+, la plataforma de streaming del FC Barcelona, on estarà disponible sota demanda. Així mateix, es podrà veure properament al canal lineal Barça TV a Catalunya a través de la TDT i a la resta d’Espanya a través de les plataformes de suscripció.

Al llarg dels quasi 40 minuts que dura el documental, Amor explica en una entrevista íntima i personal quins records i sensacions evoquen les diferents fotografies que componen el peculiar àlbum que dona nom a la sèrie. Entre aquestes, un dels seus primers records és amb Maradona l’any 1982 en la inauguració del Miniestadi. Amb tan sols 14 anys, Amor va substituir l’astre argentí en el partit amistós que es va disputar entre els dos combinats formats per jugadors del Barça i del Barça Atlètic, en els minuts finals de l’enfrontament.

L’actual responsable de Relacions Institucionals i Esportives del primer equip del FC Barcelona també recorda la seva arribada al primer equip i l’etapa sota les ordres de Johan Cruyff, amb dues primeres temporades més complicades, marcades per l’adaptació a la nova filosofia de joc de l’holandès, fins que el 5 d’abril del 1990 el Barça es va imposar al Reial Madrid de la Quinta del Buitre a la final de la Copa del Rei. Una victòria que “va donar força” per afrontar els cursos següents.

“Després de dues temporades sentíem l’obligació de guanyar la Lliga”, explica l’exjugador blaugrana. Així mateix, remarca la importància de la temporada 1990/91, quan  l’equip va superar importants dificultats marcades per les lesions, i va demostrar ser un conjunt sòlid i madur que es va alçar amb el tant desitjat títol, al qual en van succeir tres més fins a arribar a quatre lligues consecutives.  Una època que va consolidar l’era del Dream Team.

Un altre dels moments que centren el reportatge és la victòria a Wembley el 1992, quan el Barça va conquistar la seva primera Copa d’Europa davant la Sampdoria. Una final on Amor no va poder jugar, després d’haver estat expulsat en la semifinal contra el Benfica. Un partit, el de semifinals, sobre el que Amor diu que per a ell va ser com una final. A més de repassar moments d’èxit amb les victòries de l’equip, el documental no deixa de banda els moments més amargs, com va ser la gran decepció que va suposar la derrota a la final d’Atenes, dos anys després de Wembley, contra el Milan per 4 a 0.

El documental tanca amb els últims anys d’Amor al Camp Nou, abans de marxar a la Fiorentina, quan va jugar sota les ordres de Bobby Robson i Louis van Gaal. Amb l’holandès a la banqueta, Amor va viure la seva última temporada al Club l’any 1998, i d’ell destaca, sobre tot, que és un “gran professional”.

Una sèrie sobre les llegendes del Barça

La sèrie documental L’Àlbum, creada i produïda per Barça Studios, la factoria audiovisual del FC Barcelona, es va inaugurar amb un capítol dedicat a Andrés Iniesta, mentre que la resta estan protagonitzats per Jose Mari Bakero, Carles Rexach, Ronaldinho i Javier Mascherano.

Es tracta d’un contingut que s’inclou dins la categoria de continguts anomenats ORIGINALS, disponibles a Barça TV+, que el FC Barcelona va llançar el 3 de juny passat.

La plataforma està disponible a nivell global a través del web i de l’app del Club, i per a tots els dispositius -ordinador, tablet, mòbil i televisió a través de la tecnologia cast-, en tres idiomes, català, castellà i anglès. Els usuaris hi poden trobar més de 1.000 hores de contingut i més de 3.000 vídeos 100% Barça, els quals també es poden gaudir sota demanda.

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut